Yin og yang kager

Ingredienser
Yin-bund
40 g smør, blødgjort
140 g sukker
120 g hvedemel
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1 store æg
1 1/4 dl mælk

Yang-bund
40 g smør, blødgjort
140 g sukker
100 g hvedemel
20 g kakaopulver
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1 store æg
1 1/4 dl mælk

Chokoladecreme
125 g flormelis
25 g smør
100 g neutral flødeost, ikke light
3 tsk kakaopulver

Fremgangsmåde - 24 kager
Yin-bund
  1. Tænd ovnen på 170 grader.
  2. Rør smør, sukker, mel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål med en el-mikser på lav hastighed. Det skal ligne krummer.
  3. Rør æg og mælk sammen og hæld det langsomt i smørblandingen. Rør dejen på middel hastighed, til den er glat og ensartet.
  4. Del dejen ud i pomponette silikone forme (eller en anden silikoneform med små 'huller' med ca. 34 mm i diameter)
  5. Bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til der ikke hænger noget ved, når du stikker en tandstik deri.
  6. Når kagerne er færdigbagte, lader du dem afkøle i formen, før de tages ud.
Yang-bund
  1. Tænd ovnen på 170 grader.
  2. Rør smør, sukker, mel, kakao, bagepulver og salt sammen i en skål med en el-mikser på lav hastighed. Det skal ligne krummer.
  3. Rør mælk og æg sammen og hæld det langsomt i smørblandingen. Rør dejen på middel hastighed, til den er glat og ensartet.
  4. Del dejen ud i pomponette silikone forme (eller en anden silikoneform med små 'huller' med ca. 34 mm i diameter)
  5. Bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til der ikke hænger noget ved, når du stikker en tandstik deri.
  6. Når kagerne er færdigbagte, lader du dem afkøle i formen, før de tages ud.
Chokoladecreme
  1. Pisk flormelis og smør sammen ved lav hastighed.
  2. Tilsæt flødeost og pisk ved laveste hastighed.
  3. Tilsæt kakao og pisk ved lav hastighed og øg gradvist hastigheden.
  4. Pisk til cremen er let og luftig - mindst 5 minutter.
Opbygning
  1. Når bundene er kolde, lægges bundene med den side opad, som var øverst i formene under bagningen.
  2. Cremen fyldes i en sprøjtepose med en tylle og sprøjtes på enten de lyse eller de mørke bunde i små toppe.
  3. Den anden farve bund lægges ovenpå cremen, med den side nedad, som var øverst i formene under bagningen.

Kommentarer

Populære opslag