Yin og yang kager
Ingredienser
Yin-bund
40 g smør, blødgjort
140 g sukker
120 g hvedemel
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1 store æg
1 1/4 dl mælk
40 g smør, blødgjort
140 g sukker
120 g hvedemel
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1 store æg
1 1/4 dl mælk
Yang-bund
40 g smør, blødgjort
140 g sukker
100 g hvedemel
40 g smør, blødgjort
140 g sukker
100 g hvedemel
20 g kakaopulver
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1 store æg
1 1/4 dl mælk
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1 store æg
1 1/4 dl mælk
Chokoladecreme
125 g flormelis
25 g smør
100 g neutral flødeost, ikke light
3 tsk kakaopulver
Fremgangsmåde - 24 kager
Yin-bund
- Tænd ovnen på 170 grader.
- Rør smør, sukker, mel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål med en el-mikser på lav hastighed. Det skal ligne krummer.
- Rør æg og mælk sammen og hæld det langsomt i smørblandingen. Rør dejen på middel hastighed, til den er glat og ensartet.
- Del dejen ud i pomponette silikone forme (eller en anden silikoneform med små 'huller' med ca. 34 mm i diameter)
- Bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til der ikke hænger noget ved, når du stikker en tandstik deri.
- Når kagerne er færdigbagte, lader du dem afkøle i formen, før de tages ud.
Yang-bund
- Tænd ovnen på 170 grader.
- Rør smør, sukker, mel, kakao, bagepulver og salt sammen i en skål med en el-mikser på lav hastighed. Det skal ligne krummer.
- Rør mælk og æg sammen og hæld det langsomt i smørblandingen. Rør dejen på middel hastighed, til den er glat og ensartet.
- Del dejen ud i pomponette silikone forme (eller en anden silikoneform med små 'huller' med ca. 34 mm i diameter)
- Bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til der ikke hænger noget ved, når du stikker en tandstik deri.
- Når kagerne er færdigbagte, lader du dem afkøle i formen, før de tages ud.
Chokoladecreme
- Pisk flormelis og smør sammen ved lav hastighed.
- Tilsæt flødeost og pisk ved laveste hastighed.
- Tilsæt kakao og pisk ved lav hastighed og øg gradvist hastigheden.
- Pisk til cremen er let og luftig - mindst 5 minutter.
Opbygning
- Når bundene er kolde, lægges bundene med den side opad, som var øverst i formene under bagningen.
- Cremen fyldes i en sprøjtepose med en tylle og sprøjtes på enten de lyse eller de mørke bunde i små toppe.
- Den anden farve bund lægges ovenpå cremen, med den side nedad, som var øverst i formene under bagningen.
Kommentarer
Send en kommentar