Lette og luftige boller

Ingredienser
2,5 dl vand eller mælk
50 g sukker
50 g gær
5 g salt
1 æg
Ca. 600 g mel
100 g margarine
Evt. 1 tsk kardemomme

Fremgangsmåde
  1. Væsken lunes til 30 grader og sukker, gær, salt og æg tilsættes.
  2. Når gæren er opløst kommes mel i, og dernæst den tempererede margarine.
  3. Ælt dejen.
  4. Når dejen er æltet godt, stilles den til hævning i 20 minutter et lunt sted.
  5. Når dejen er hævet deles dejen i 20 stk., og bollerne formes.
  6. Når bollerne er formet stilles de på en bageplade, hvor de efterhæver i 30 minutter, mens de er tildækket.
  7. Når bollerne har efterhævet bages de i ovnen i ca. 14 minutter ved 220 grader.

Kommentarer

Populære opslag