Brownie
![]() |
Brownien passer til en bageform på 20x15cm |
100 g ren chokolade
150 g smør
125 g mel
15 g kakaopulver
1/2 tsk bagepulver
300 g brun farin
1 knivspids salt
1 tsk vanillesukker
2 æg
Fremgangsmåde
- Opvarm ovnen til 165 grader (varmluft).
Smør/beklæd bageformen. - Knæk chokoladen i en skål.
Smelt smørret over vandbad. Når smørret er smeltet kommes chokoladen i smørret, og det tages af vandbadet. Rør med jævne mellemrum. - Tag skålen af varmen og lad chokoladen køle lidt af. Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en anden skål.
- Pisk æggene i en tredje skål og tilsæt derefter farin og vanillesukker. Rør ingredienserne sammen, indtil de lige nøjagtigt er blevet blandet.
- Vend/rør forsigtigt den smeltede chokolade i æggeblandingen. Rør dernæst forsigtigt melblandingen i dejen. Der må ikke være noget synligt mel.
- Hæld blandingen i bageformen, udjævn toppen med en dejskraber, og bag kagen i ca. 25-30 minutter, til den er fast, men stadig klæg.
Lad kagen afkøle i formen, før du skærer den i firkanter.
Kommentarer
Send en kommentar