Lyonsnitter
Ingredienser
Linsedej
250 g smør
100 g flormelis
1 stang vanilje
1 æggeblomme
350 g mel
Hindbærsyltetøj
500 g hindbær
2 spsk citronsaft
300 g sukker
1/2 vaniljestang
5 pektin
Makronmasse
400 g sukker
200 g marcipan
3-4 æggehvider
Hasselnødder, finthakket
Fremgangsmåde
Linsedej
Bland sukker og marcipan, tilsæt æggehvide til massen har en sprøjte-klar konsistens.
Linsedej
250 g smør
100 g flormelis
1 stang vanilje
1 æggeblomme
350 g mel
Hindbærsyltetøj
500 g hindbær
2 spsk citronsaft
300 g sukker
1/2 vaniljestang
5 pektin
Makronmasse
400 g sukker
200 g marcipan
3-4 æggehvider
Hasselnødder, finthakket
Fremgangsmåde
Linsedej
- Vaniljestangen flækkes på langs, og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
- Vaniljekornene mases sammen med lidt af flormelissen, til kornene skilles ad.
- Rør smørret blødt, og tilsæt flormelis og vanilje.
- Æggeblommen og mel røres i og dejen samles hurtigt.
- Lad det hvile i køleskabet i 1 time.
- Mens linsedejen er i køleskabet laves hindbærsyltetøj og makronmasse.
- Rul linsedejen ud på bagepapir i 3 mm. tykkelse og i en firkant, der passer til en bageplade.
- Prik linsedejen med en gaffel, og bag den ved 200 grader i ca. 8 minutter.
- Når linsedejen tages ud af ovnen, skal makronmassen sprøjtes hele vejen rundt i kanten og i skrå baner over hele linsedejen.
- Kom hindbærsyltetøjet i en sprøjtepose, og sprøjt det i mellemrummene mellem makronmassen.
- Drys med finthakkede hasselnødder og bag ved 180 grader i ca. 15 minutter, til makronmassen er gyldenbrun.
- Når lyonsnitterne er taget ud af ovnen, skal de straks skæres i passende stykker.
- Vaniljestangen flækkes på langs, og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
- Vaniljekornene mases sammen med lidt af sukkeret, til kornene skilles ad.
- Bland 1 tsk af sukkeret med pektin.
- Kom hindbær, citronsaft, sukker, vanilje og den tomme vaniljestang i en gryde, og lad det simre i 10 minutter.
- Kom pektinen i gryden og rør godt rundt, mens det endnu simre i et par minutter.
- Tag vaniljestangen op og tag gryden fra varmen.
Bland sukker og marcipan, tilsæt æggehvide til massen har en sprøjte-klar konsistens.
Kommentarer
Send en kommentar