Lyonsnitter

Ingredienser
Linsedej
250 g smør
100 g flormelis
1 stang vanilje
1 æggeblomme
350 g mel

Hindbærsyltetøj
500 g hindbær
2 spsk citronsaft
300 g sukker
1/2 vaniljestang
5 pektin

Makronmasse
400 g sukker
200 g marcipan
3-4 æggehvider

Hasselnødder, finthakket

Fremgangsmåde
Linsedej
  1. Vaniljestangen flækkes på langs, og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
  2. Vaniljekornene mases sammen med lidt af flormelissen, til kornene skilles ad. 
  3. Rør smørret blødt, og tilsæt flormelis og vanilje.
  4. Æggeblommen og mel røres i og dejen samles hurtigt. 
  5. Lad det hvile i køleskabet i 1 time. 
  6. Mens linsedejen er i køleskabet laves hindbærsyltetøj og makronmasse. 
  7. Rul linsedejen ud på bagepapir i 3 mm. tykkelse og i en firkant, der passer til en bageplade.
  8. Prik linsedejen med en gaffel, og bag den ved 200 grader i ca. 8 minutter.
  9. Når linsedejen tages ud af ovnen, skal makronmassen sprøjtes hele vejen rundt i kanten og i skrå baner over hele linsedejen. 
  10. Kom hindbærsyltetøjet i en sprøjtepose, og sprøjt det i mellemrummene mellem makronmassen. 
  11. Drys med finthakkede hasselnødder og bag ved 180 grader i ca. 15 minutter, til makronmassen er gyldenbrun. 
  12. Når lyonsnitterne er taget ud af ovnen, skal de straks skæres i passende stykker.
Hindbærsyltetøj
  1. Vaniljestangen flækkes på langs, og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
  2. Vaniljekornene mases sammen med lidt af sukkeret, til kornene skilles ad.
  3. Bland 1 tsk af sukkeret med pektin. 
  4. Kom hindbær, citronsaft, sukker, vanilje og den tomme vaniljestang i en gryde, og lad det simre i 10 minutter. 
  5. Kom pektinen i gryden og rør godt rundt, mens det endnu simre i et par minutter. 
  6. Tag vaniljestangen op og tag gryden fra varmen. 
Makronmasse
Bland sukker og marcipan, tilsæt æggehvide til massen har en sprøjte-klar konsistens. 

Kommentarer

Populære opslag