Citroncupcakes med chokolade cream cheese


Ingredienser
Citroncupcakes
125 g smør, blødgjort
125 g sukker
2 æg
Fintrevet skal og saft fra 1 citron
125 g mel
1 tsk bagepulver

Chokolade cream cheese
50 g smør
100 g Philadelphia eller anden neutral smøreost
1 tsk vaniljesukker
20 g kakao
100 g flormelis

Vanilje cream cheese
50 g smør
100 g Philadelphia eller anden neutral smøreost
1-2 tsk vaniljesukker
100 g flormelis

Fremgangsmåde - Ca. 12 almindelige cupcakes
Citroncupcakes
  1. Tænd ovnen på 190 grader.
  2. Læg papirforme i en muffinform.
  3. Pisk smør og sukker sammen i en skål, til det er let og luftigt.
  4. Tilsæt æg, citronskal, citronsaft, mel og bagepulver, og pisk det sammen til blandingen er jævn.
  5. Fordel blandingen i papirformene, og bag dem midt i ovnen, til de er hævede og faste i midten. Man skal kunne stikke en tandstik i den uden dejen hænger ved. De bages i ca. 15 minutter.
  6. Tag kagerne ud af ovnen, og stil dem på en bagerist til afkøling.
Chokolade cream cheese
  1. Kom det kolde smør i en skål og rør et øjeblik med en el-mikser.
  2. Tilsæt køleskabskoldt smøreost og rør sammen med smørret i 30 sekunder.
  3. Tilsæt vaniljesukker, kakao og flormelis og rør rundt ved lav hastighed til det er blandet godt sammen.
  4. Øg til medium hastighed, til det bliver lidt lysere og luftigere.
Vanilje cream cheese
  1. Kom det kolde smør i en skål og rør et øjeblik med en el-mikser.
  2. Tilsæt køleskabskoldt smøreost og rør sammen med smørret i 30 sekunder.
  3. Tilsæt vaniljesukker og flormelis og rør rundt ved lav hastighed til det er blandet godt sammen.
  4. Øg til medium hastighed, til det bliver lidt lysere og luftigere.
Anretning
  1. Kom de to cream cheese i hver sin sprøjtepose og kom det på køl, hvis kagerne ikke er helt nedkølet.
  2. Når det skal ud på kagen, klip da spidsen af begge sprøjteposer og kom dem ned i en tredje sprøjtepose hvori der er en tylle.
  3. Sprøjt cream cheesen ud på kagerne.

Kommentarer

Populære opslag