Nøddemarengs med saltkaramel med citronfromage og chokolademousse


Ingredienser
Nøddemarengs
100 g hasselnødder
100 g valnødder
100 g usaltede pistacienødder
6 æggehvider
225 g rørsukker
2 spsk mel

Saltkaramel
1 dåse kondenseret mælk
80 g brun farin
80 g smør
2,5 tsk havsalt

Citronfromage
5 blade husblas
3 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
125 g sukker
Ca. 1 dl citronsaft
2,5 dl piskefløde

Chokolademousse
150 g mørk chokolade
4 pasteuriserede æggeblommer
75 g rørsukker
1 vaniljestang
3 dl piskefløde

Fremgangsmåde
Nøddemarengs
  1. Nødderne ristes på panden og blendes.
  2. Pisk æggehviderne sammen med sukkeret.
  3. De stiftpiskede æggehvider og de blendede nødder vendes sammen med melet.
  4. Halvdelen af massen fordeles i en form på 20x40cm og bages i 18 minutter ved 200 grader varmluft.
Saltkaramel
  1. Mens nøddemarengs bager, laver du saltkaramellen. 
  2. Kom alle ingredienserne op i en gryde og kog det op. Rør HELE TIDEN i massen!
  3. Når den bliver gylden og tykner, tager du den af blusset. 
  4. Når nøddemarengsen er færdig, tages den ud af ovnen, og saltkaramellen hældes over. 
  5. Den sidste halvdel af nøddemarengsen hældes over og den bages i yderligere 15-20 minutter. 
  6. Når kagen er afkølet, udstikker du en ring, der passer til størrelsen på din springform.
Citronfromage
  1. Læg husblassen i blød i rigelig koldt vand i ca. 10 minutter. 
  2. Pisk de pasteuriserede æggeblommer og sukkeret til en luftig æggesnaps. 
  3. Tilsæt det halve af citronsaften. 
  4. Tag husblassen op, og smelt det over vandbad. 
  5. Rør resten af citronsaften i husblassen. 
  6. Lad massen køle af til det er fingervarmt. 
  7. Hæld husblas/citron-massen i æggemassen, mens du pisker godt. 
  8. Pisk æggehviderne stive og pisk flødeskummen stiv. 
  9. Vend æggehviderne i massen. 
  10. Vend flødeskummet i massen.
  11. Smag evt. til med mere citronsaft.
  12. Læg nøddemarengs-bunden i springformen, og sæt kageplast fast rundt i sidderne af springformen. 
  13. Kom citronfromagen over på bunden og sæt det på køl i minimum 4 timer. 
Chokolademousse
  1. Vaniljestangen flækkes på langs og kornene skrabes ud med en lille kniv. 
  2. Vaniljekornene mases med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad. 
  3. Æggeblommer, rørsukker og vanilje piskes i 10 minutter.
  4. Chokoladen smeltes over vandbad og vendes i. 
  5. Piskeflødes piskes til fast skum og vendes i. 
  6. Når citronfromagen er fast, tages den ud fra køl og chokolademoussen hældes ovenpå.
  7. Kagen sættes igen på køl i minimum 4 timer. 
  8. Når chokolademoussen er fast, kan kagen pyntes evt. med revet chokolade tørret citronskal.

Kommentarer

Populære opslag