Browniebund med hindbær- og citronfromage
Ingredienser
Browniebund
100 g ren chokolade
150 g smør
125 g mel
15 g kakaopulver
1/2 tsk bagepulver
300 g brun farin
1 knivspids salt
1 tsk vanillesukker
2 æg
100 g ren chokolade
150 g smør
125 g mel
15 g kakaopulver
1/2 tsk bagepulver
300 g brun farin
1 knivspids salt
1 tsk vanillesukker
2 æg
Hindbærfromage
2 1/2 blad husblas
225 g hindbær
4 spsk flormelis
1 vaniljestang
1 spsk citronsaft
2 dl fløde
125 g græsk yoghurt
Citronfromage
5 blade husblas
3 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
125 g sukker
Ca. 1 dl citronsaft
2,5 dl piskefløde
Fremgangsmåde
5 blade husblas
3 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
125 g sukker
Ca. 1 dl citronsaft
2,5 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Browniebund
- Opvarm ovnen til 180 grader.
Smør/beklæd bageformen. - Knæk chokoladen i en skål.
Smelt smørret over vandbad. Når smørret er smeltet kommes chokoladen i smørret, og det tages af vandbadet. Rør med jævne mellemrum. - Tag skålen af varmen og lad chokoladen køle lidt af. Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en anden skål.
- Pisk æggene i en tredje skål og tilsæt derefter sukker og vaniljesukker. Rør ingredienserne sammen, indtil de lige nøjagtigt er blevet blandet.
- Vend/rør forsigtigt den smeltede chokolade i æggeblandingen. Rør dernæst forsigtigt melblandingen i dejen. Der må ikke være noget synligt mel.
- Hæld blandingen i bageformen, udjævn toppen med en dejskraber, og bag kagen i ca. 25-30 minutter, til den er fast, men stadig klæg.
- Når kagen er kølet af efter bagning, stik da cirkler ud med udstiksforme en diameter på 9 cm. og lad browniebunden blive i formene.
- Kom kageplast rundt langs siderne i formene.
Hindbærfromage
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
- Giv hindbærrene et kort opkog og si kernerne fra.
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv.
- Mas vaniljekornene sammen med flormelissen til kornene deler sig.
- Rør hindbær sammen med flormelis, vanilje og citronsaft.
- Smelt husblassen og rør den i hindbærblandingen.
- Pisk fløden til skum.
- Vend først den græske yoghurt og derefter flødeskummet i hindbærblandingen. Smag evt. til med sukker.
- Hæld hindbærfromagen oven på browniebundene og stil det på køl i minimum 4 timer.
OSB! Der skal også være plads til citronfromagen!
Citronfromage
- Læg husblassen i blød i rigelig koldt vand i ca. 10 minutter.
- Pisk de pasteuriserede æggeblommer og sukkeret til en luftig æggesnaps.
- Tilsæt det halve af citronsaften.
- Tag husblassen op, og smelt det over vandbad.
- Rør resten af citronsaften i husblassen.
- Lad massen køle af til det er fingervarmt.
- Hæld husblas/citron-massen i æggemassen, mens du pisker godt.
- Pisk æggehviderne stive og pisk flødeskummen stiv.
- Vend æggehviderne i massen.
- Vend flødeskummet i massen.
- Smag evt. til med mere citronsaft.
- Når hindbærfromagen på browniebunden har sat sig, hæld da citronfromagen ovenpå.
- Stil igen kagerne på køl i minimum 4 timer.
Hvor mange Pers er denne opskrift til jeg skal lave til 80 Pers
SvarSlet