Browniebund med hindbær- og citronfromage

Ingredienser
Browniebund
100 g ren chokolade
150 g smør
125 g mel
15 g kakaopulver
1/2 tsk bagepulver
300 g brun farin
1 knivspids salt
1 tsk vanillesukker
2 æg

Hindbærfromage
2 1/2 blad husblas
225 g hindbær
4 spsk flormelis
1 vaniljestang
1 spsk citronsaft
2 dl fløde
125 g græsk yoghurt

Citronfromage
5 blade husblas
3 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
125 g sukker
Ca. 1 dl citronsaft
2,5 dl piskefløde

 Fremgangsmåde
Browniebund
  1. Opvarm ovnen til 180 grader.
    Smør/beklæd bageformen.
  2. Knæk chokoladen i en skål.
    Smelt smørret over vandbad. Når smørret er smeltet kommes chokoladen i smørret, og det tages af vandbadet. Rør med jævne mellemrum. 
  3. Tag skålen af varmen og lad chokoladen køle lidt af. Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en anden skål. 
  4. Pisk æggene i en tredje skål og tilsæt derefter sukker og vaniljesukker. Rør ingredienserne sammen, indtil de lige nøjagtigt er blevet blandet. 
  5. Vend/rør forsigtigt den smeltede chokolade i æggeblandingen. Rør dernæst forsigtigt melblandingen i dejen. Der må ikke være noget synligt mel. 
  6. Hæld blandingen i bageformen, udjævn toppen med en dejskraber, og bag kagen i ca. 25-30 minutter, til den er fast, men stadig klæg.
  7. Når kagen er kølet af efter bagning, stik da cirkler ud med udstiksforme en diameter på 9 cm. og lad browniebunden blive i formene.
  8. Kom kageplast rundt langs siderne i formene.
Hindbærfromage
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
  2. Giv hindbærrene et kort opkog og si kernerne fra.
  3. Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv.
  4. Mas vaniljekornene sammen med flormelissen til kornene deler sig.
  5. Rør hindbær sammen med flormelis, vanilje og citronsaft.
  6. Smelt husblassen og rør den i hindbærblandingen.
  7. Pisk fløden til skum.
  8. Vend først den græske yoghurt og derefter flødeskummet i hindbærblandingen. Smag evt. til med sukker.
  9. Hæld hindbærfromagen oven på browniebundene og stil det på køl i minimum 4 timer.
    OSB! Der skal også være plads til citronfromagen!
Citronfromage
  1. Læg husblassen i blød i rigelig koldt vand i ca. 10 minutter. 
  2. Pisk de pasteuriserede æggeblommer og sukkeret til en luftig æggesnaps. 
  3. Tilsæt det halve af citronsaften. 
  4. Tag husblassen op, og smelt det over vandbad. 
  5. Rør resten af citronsaften i husblassen. 
  6. Lad massen køle af til det er fingervarmt. 
  7. Hæld husblas/citron-massen i æggemassen, mens du pisker godt. 
  8. Pisk æggehviderne stive og pisk flødeskummen stiv. 
  9. Vend æggehviderne i massen. 
  10. Vend flødeskummet i massen.
  11. Smag evt. til med mere citronsaft.
  12. Når hindbærfromagen på browniebunden har sat sig, hæld da citronfromagen ovenpå.
  13. Stil igen kagerne på køl i minimum 4 timer.

Kommentarer

  1. Hvor mange Pers er denne opskrift til jeg skal lave til 80 Pers

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag