Napoleonshatte

Ingredienser
Mørdej:
300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g stuetempereret smør
1 æg

Kransekagemasse
100 g sukker
1 æggehvide
250 g marcipan

Ca. 150 g nougat
Ca. 200 g mørk chokolade

Fremgangsmåde - ca. 16 stk.
Mørdej
  1.  Ælt hurtigt alle ingredienserne sammen og stil dem koldt i en halv time. 
Kransekagemasse
  1. Rør sukker og æggehvide sammen og lad det trække i ca. 1/2 time, så sukkeret bliver opløst. 
  2. Ælt æggehvide/sukker-massen ind i marcipanen til massen er ensartet.
Napoleonshatte
  1. Rul mørdejen forholdsvis tyndt ud, ca. 3 mm. ud udstik i cirkler på ca. 8 cm i diameter. 
  2. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og sæt en smule nougat midt på hver cirkel. 
  3. Læg kransekagemasse oven på nougaten, på størrelse med en valnød. 
  4. Tag en lille smule vand på hænderne, og fold mørdejen op omkring kransekagekuglerne med tre fingre. 
  5. Bag kagerne i ovnen ved 190 grader i 8-10 minutter - til de er gyldne. 
  6. Lad dem afkøle helt. 
  7. Temperer chokoladen og dyp bunden af napoleonshattene heri. 
OBS! Stil ikke napoleonshattene på bunden, mens chokoladen størkner. 

Kommentarer

Populære opslag