Napoleonshatte
Ingredienser
Mørdej:
300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g stuetempereret smør
1 æg
Kransekagemasse
100 g sukker
1 æggehvide
250 g marcipan
Ca. 150 g nougat
Ca. 200 g mørk chokolade
Fremgangsmåde - ca. 16 stk.
Mørdej
Mørdej:
300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g stuetempereret smør
1 æg
Kransekagemasse
100 g sukker
1 æggehvide
250 g marcipan
Ca. 150 g nougat
Ca. 200 g mørk chokolade
Fremgangsmåde - ca. 16 stk.
Mørdej
- Ælt hurtigt alle ingredienserne sammen og stil dem koldt i en halv time.
- Rør sukker og æggehvide sammen og lad det trække i ca. 1/2 time, så sukkeret bliver opløst.
- Ælt æggehvide/sukker-massen ind i marcipanen til massen er ensartet.
- Rul mørdejen forholdsvis tyndt ud, ca. 3 mm. ud udstik i cirkler på ca. 8 cm i diameter.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir, og sæt en smule nougat midt på hver cirkel.
- Læg kransekagemasse oven på nougaten, på størrelse med en valnød.
- Tag en lille smule vand på hænderne, og fold mørdejen op omkring kransekagekuglerne med tre fingre.
- Bag kagerne i ovnen ved 190 grader i 8-10 minutter - til de er gyldne.
- Lad dem afkøle helt.
- Temperer chokoladen og dyp bunden af napoleonshattene heri.
Kommentarer
Send en kommentar