Vaniljecupcake med fluffy blåbær frosting

Ingredienser - 16-20 stk
Cupcake
80 g smør, blødgjort
280 g sukker
240 g hvedemel
2 tsk vaniljesukker
2,5 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 store æg
2 1/2 dl mælk

Blåbærmarmelade
500 g blåbær, frosne
0,5 dl vand
150 g sukker
Kartoffelmel

Fluffy blåbær frosting
2,4 dl sukker
0,8 dl vand
1/4 tsk citronsaft
2 pasteuriserede æggehvider

Fremgangsmåde
Cupcake
  1. Tænd ovnen på 170 grader.
  2. Læg papirforme i en muffinform.
  3. Rør smør, sukker, mel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål med en el-mikser på lav hastighed. Det skal ligne krummer.
  4. Rør æg og mælk sammen og hæld det langsomt i smørblandingen. Rør dejen på middel hastighed, til den er glat og ensartet.
  5. Del dejen ud i papirformene, så de er fyldt 2/3 op.
  6. Bag kagerne i ovnen i 18-20 minutter, til der ikke hænger noget ved, når du stikker en tandstik deri.
  7. Når kagerne er færdigbagte tager du dem ud og lader dem køle på en bagerist. 
Blåbærmarmelade
  1. Blåbær, sukker og vand sættes over i en gryde og lad det koge i ca. 10 minutter.
  2. Rør kartoffelmel op i vand.
  3. Tag gryden fra varmen, og hæld jævningen i under omrøring 
  4. Sæt gryden på blusset igen og varm blandingen op.
    OBS! Det må ikke koge!! 
  5. Tjek konsistensen på marmeladen, jævn evt mere. Smag evt til med mere sukker. 
Fluffy blåbær frosting
  1. Sukker, vand og citronsaft blandes i en gryde og sættes til at koge. 
  2. Kog det i ca. 5 minutter, mens du pisker de pasteuriserede æggehvider stive på en røremaskine med en K-spade. 
  3. Tilsæt under piskning forsigtigt den varme sukkermasse. Pas på det ikke faldet sammen!
  4. Når sukkermassen er tilsat pisker du fortsat i et stykke tid til massen kan holde formen. 
  5. Tilsæt blåbærmarmelade lidt ad gangen, så frostingen ikke bliver for tynd. 
  6. Smør/sprøjt frostingen på de afkølede cupcakes og pynt evt. med et par blåbær og et mynteblad.

Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag