Blommetærte
Ingredienser
Bunden
120 g rørsukker
1 vaniljestang
175 g blødt smør
175 g hvedemel
1 1/2 dl havregryn
Fyld
100 g marcipan
3 æg
2 1/2 dl creme fraiche 18%
75 g rørsukker
Blommer
8-10 store, røde blommer
20 g smør
2 spsk rørsukker
2 tsk kanel
50 g mandelflager
Fremgangsmåde
Bunden
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.
- Mas vaniljekornene ud i lidt af sukkeret.
- Ælt sukker og vaniljekorn sammen med smør, hvedemel og havregryn.
- Tryk dejen ud i en smurt tærteform med løs bund (28-30cm)
Fyld
- Riv marcipanen og bland æg, creme fraiche og rørsukker i.
- Fordel blandingen på den ubagte bund.
Blommer
- Flæk blommerne og fjern stenene.
- Smelt smør, kanel og sukker på en stor pande og steg blommerne med skærefladen nedad i 2-3 minutter.
- Fordel de stegte blommer på tærten med skærefladen opad, og hæld resten af lagen fra panden over blommerne. Drys med mandelflager.
- Bag tærten midt i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter.
Når tærten er lun er den fantastisk med vaniljeis eller creme fraiche.
Kommentarer
Send en kommentar