Blommetærte

Ingredienser
Bunden
120 g rørsukker
1 vaniljestang
175 g blødt smør
175 g hvedemel
1 1/2 dl havregryn

Fyld
100 g marcipan
3 æg
2 1/2 dl creme fraiche 18%
75 g rørsukker

Blommer
8-10 store, røde blommer
20 g smør
2 spsk rørsukker
2 tsk kanel

50 g mandelflager

Fremgangsmåde
Bunden
  1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.
  2. Mas vaniljekornene ud i lidt af sukkeret.
  3. Ælt sukker og vaniljekorn sammen med smør, hvedemel og havregryn.
  4. Tryk dejen ud i en smurt tærteform med løs bund (28-30cm)
Fyld
  1. Riv marcipanen og bland æg, creme fraiche og rørsukker i.
  2. Fordel blandingen på den ubagte bund.
Blommer
  1. Flæk blommerne og fjern stenene.
  2. Smelt smør, kanel og sukker på en stor pande og steg blommerne med skærefladen nedad i 2-3 minutter.
  3. Fordel de stegte blommer på tærten med skærefladen opad, og hæld resten af lagen fra panden over blommerne. Drys med mandelflager.
  4. Bag tærten midt i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter.
Når tærten er lun er den fantastisk med vaniljeis eller creme fraiche.

Kommentarer

Populære opslag