Vandbakkelser med creme, hindbærmarmelade og flødeskum



Ingredienser
Vandbakkelser
2 dl vand
100 g smør
100 g hvedemel
4 æg

Kagecreme
4 dl fløde 9%
1 stang vanilje
3 æggeblommer
3 spsk sukker
2 tsk majsstivelse

Hindbærmarmelade
0,5 L piskefløde
Flormelis

Fremgangsmåde 
Vandbakkelser
  1. Bring vand og fedtstof i kog. 
  2. Tilsæt melet og rør kraftigt, indtil dejen er blank og glat. 
  3. Afkøl den i 5 minutter. 
  4. Pisk ét æg i ad gangen, og pisk godt efter hvert æg.
    OBS! Det er ikke sikkert, at man skal have alle 4 æg i!
    Dejen må ikke være for tynd. 
  5. Sæt dejen på pladen med to skeer eller med en sprøjtepose, så de cirka er på størrelse med en golfbold.
  6. Bag dem i 35-45 minutter ved 200 grader ved almindelig varme. 
  7.  Vandbakkelserne skal være gyldenbrune. Når du mener, de er færdige, tager du en enkelt ud og sætter den på en bagerist. Hvis den falder sammen, er de endnu ikke færdige.
OBS!
  • Ovnen må ikke åbnes de første 20-25 minutter, da de så falder sammen. 
  • De må ikke bages ved varmluft.

Kagecreme
  1. Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud.
  2. Mas kornene med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad. 
  3. Bring fløde og vaniljestang + korn i kog.
  4. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse godt sammen.
  5. Tag vaniljestangen op af mælken og pisk lidt af den kogende fløde i æggene og hæld det derefter tilbage i gryden.
  6. Kog cremen op og sæt den derefter til afkøling.
  7. Pisk af og til i cremen, så den ikke trækker skind.

Anretning
  1. Åben vandbakkelser ved at klippe dem op. 
  2. Smør bunden med kagecreme.
  3. Pisk fløden til skum, og kom det i en sprøjtepose med tylle. 
  4. Sprøjt flødeskum rundt i kanten af bunden med kagecreme.
  5. Anbring lidt hindbærmarmelade i midten.
  6. Sæt låget på og drys med flormelis.

Kommentarer

Populære opslag