Fastelavnsboller med nougat, kagecreme og remonce

Ingredienser
Fastelavnsbolle-dej
250 g mel
75 g smør
1/2 pakke gær
1 dl mælk
1 æg
Lidt salt
15 g sukker

Kagecreme
1 æg
2 spsk sukker
2,5 tsk Maizena majsstivelse
2,5 dl mælk
0,5 vaniljestang

Remonce
100 g sukker
100 g marcipan
100 g smør

Nougat
Evt. glassur eller chokoladeknap

Fremgangsmåde
Fastelavnsbolle-dej
  1. Opløs gæren i mælken.
  2. Bland mel og smør i en anden skål. 
  3. Pisk ægget med salt og sukker i en tredje skål, og bland det med mælken.
  4. Ælt melblandingen og mælkeblandingen godt sammen. 
  5. Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve i en time.
  6. Mens dejen hæver, lav kagecreme og remonce. 
  7. Ælt dejen hurtigt igennem og del den i 2 stykker. 
  8. Rul hvert stykke ud til en ca. 0,5 cm tyk, firkantet plade og skær den i 8 stykker. 
  9.  På hver firkant lægges 1 tsk kagecreme og 1 tsk remonce og 1 stykke nougat. 
  10. Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og saml dem, så fyldes ikke flyder ud. 
  11. Vend bollerne så samlingerne vender nedad. (Evt. i en papir muffinform, så du er sikker på, at fyldet ikke render væk)
  12. Lad dem hæve til dobbelt størrelse. 
  13. Pensl med vand og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter. 
  14. Når de er færdige, kan de evt. straks pyntes med et par chokoladeknapper hver, så chokoladen kan nå at smelte lidt. Eller man kan lade dem afkøle, og dekorerer dem med glassur.
Kagecreme
  1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene sammen med sukkeret, så kornene skilles ad. 
  2. Pisk ægget med sukker/vanilje og Maizena - og bland det med mælken. 
  3. Bring cremen i kog under piskning, og lag den koge godt igennem. Smag evt. til med mere sukker. 
  4. Afkøl cremen. Rør af og til i cremen, mens den køler.
Remonce
  1. Rør/ælt sukker og marcipan sammen.
  2. Tilsæt smør lidt efter lidt, til det er rørt/æltet helt ud i massen. OBS! Pas på du ikke rører/ælter for længe, da den så vil blive for flydende, når den bages. 

Kommentarer

Populære opslag