Chokolade cupcakes med guf

Ingredienser - 16-20 stk
Cupcake
80 g smør, blødgjort
280 g sukker
200 g hvedemel
40 g kakao
1 spsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 store æg
2 1/2 dl mælk

Topping
200 g sukker
4 pasteuriserede æggehvider

100 g mørk chokolade( brækket i firkanter, til pynt
30 g mørk chokolade
5 digestive-kiks

Fremgangsmåde
Cupcake
  1. Tænd ovnen på 170 grader.
  2. Læg papirforme i en muffinform.
  3. Riv de 30g chokolade fint, og blend kiksene i en foodprocessor. Læg de to dele til side.
  4. Rør smør, sukker, mel, kakao, bagepulver og salt sammen i en skål med en el-mikser på lav hastighed. Det skal ligne krummer.
  5. Rør æg og mælk sammen og hæld det langsomt i smørblandingen. Rør dejen på middel hastighed, til den er glat og ensartet.
  6. Del dejen ud i papirformene, så de er fyldt 2/3 op.
  7. Kagerne drysses derefter med den revne chokolade og 3/4 af kiksekrummerne.
  8. Bag kagerne i ovnen i 18-20 minutter, til der ikke hænger noget ved, når du stikker en tandstik deri.
  9. Når kagerne er færdigbagte tager du dem ud og lader dem køle på en bagerist.
Topping
  1. Kom sukker i en lille gryde med 1 1/2 dl vand og bring det i kog.
  2. Pisk æggehviderne stive i en skål med en el-mikser.
  3. Når sukkeret har kogt i 5-10 minutter og er nået kuglestadiet, hældes blandingen i æggehviderne, mens der piskes på middel hastighed.
    OBS! Det er meget varmt!!
    OBS! Tjek, om sukkervandet har nået kuglestadiet ved at tage lidt op på en ske og lade en dråbe falde ned i en skål med koldt vand. Hvis siruppen har kogt ved den rigtige temperatur, vil den formes til en blød kugle. Tager du den op af vandet og lægger den i hånden, vil kuglen flyde ud.
  4. Skru op til høj hastighed og pisk til undersiden af skålen føles lun. Marengsmassen bør have firdoblet sin størrelse og være meget glat, hvid og skinnende.
  5. Smør toppingen på kagerne, så det ligger tilfældigt.
  6. Svid kortvarigt marengsmassen med en gasbrænder, så den kommer til at se ud som om den er bagt.
    Evt. kan kagerne stilles i ovnen på grill et øjeblik til de bliver lysebrune. OSB! Hold hele tiden øje med kagerne, da dette går meget stærkt.
  7. Pynt kagerne med de resterende kiksekrummer og et stykke chokolade.

Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag