Fyldig chokoladekage med nougatcreme
Ingredienser
Bund
200 g rørsukker
150 g brun farin
3 æg
125 g smeltet smør
300 g hvedemel
75 g kakao
3 tsk bagepulver
3 dl kaffe
Nougatcreme
2 æggeblommer
1 spsk maizena
1/4 L mælk
100 g nougat, skåret i stykker
1/4 L piskefløde
3 blade husblas
Tempereret chokolade
Chokoladecreme (Se Yin og yang kager)
2 Kiwi
Flødeskum
Kakaopulver
Fremgangsmåde
Bunde
- Rørsukker, brun farin, æg og smeltet smør kommes i en skål og piskes sammen.
- Mel, kakao og bagepulver røres i. Pisk til dejen er ensartet.
- Kom kaffen i og pisk ved lav hastighed.
- Fordel dejen i to springforme på 20 cm. i diameter, som har bagepapir i bunden og siderne er smurt med smør.
- Bundene bages i ovnen ved 180 grader i 30-35 minutter. Vær sikker på at bundene er færdigbagte ved at stikke en tandstik i dem.
- Lad bundene køle ned i min. 10 minutter inden de tages ud af formene og lægges på en rist til afkøling.
- Mens bundene køler laves nougatcremen.
- Når bundene er helt kolde og nougatcremen er fast efter et par timer i køleskab, lægges kagerne sammen. Skær evt. ujævnheder af bundene.
- Smør lidt flødeskum rundt langs siden på kagen, så den er glat.
- Tag et stykke kageplast, som er den samme længde som kagens omkreds og smør den tempererede chokolade glat på plasten, så det fylder hele plasten ud.
- Sæt det forsigtigt rundt om kagen, mens det stadig er vådt og sæt kagen i køleskabet, så chokoladen stivner.
- Når chokoladen er stivnet, tages plasten af.
- Drys kakaopulver oven på kagen og pynt med flødeskumstoppe og chokoladecremestoppe samt kiwistykker.
Nougatcreme
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Pisk æggeblommer og maizena godt sammen i en gryde og tilsæt mælk.
- Kog blandingen op til det begynder at tykne og lad det koge videre i ca. 1 minut under omrøring.
- Tag gryden af blusset og tilsæt nougaten.
- Rør rundt til nougaten er smeltet og smag evt. til med sukker.
- Tag husblassen op af vandet og kom den i den stadig varme creme.
OBS! Hvis cremen er for afkølet efter nougaten er blevet tilsat, sæt gryden på blusset igen. - Når cremen er kold, piskes fløden til skum, og vendes i.
- Stil cremen på køl.
aqafXcar_ga_1996 Samantha Peoples https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=9cemasalho.Inland-gratuita-2021
SvarSletpcanacakor