Fyldig chokoladekage med nougatcreme

Ingredienser
Bund
200 g rørsukker
150 g brun farin
3 æg
125 g smeltet smør
300 g hvedemel
75 g kakao
3 tsk bagepulver
3 dl kaffe

Nougatcreme
2 æggeblommer
1 spsk maizena
1/4 L mælk
100 g nougat, skåret i stykker
1/4 L piskefløde
3 blade husblas

Pynt
Tempereret chokolade
Chokoladecreme (Se Yin og yang kager)
2 Kiwi
Flødeskum
Kakaopulver

Fremgangsmåde
Bunde
  1. Rørsukker, brun farin, æg og smeltet smør kommes i en skål og piskes sammen.
  2. Mel, kakao og bagepulver røres i. Pisk til dejen er ensartet.
  3. Kom kaffen i og pisk ved lav hastighed.
  4. Fordel dejen i to springforme på 20 cm. i diameter, som har bagepapir i bunden og siderne er smurt med smør.
  5. Bundene bages i ovnen ved 180 grader i 30-35 minutter. Vær sikker på at bundene er færdigbagte ved at stikke en tandstik i dem.
  6. Lad bundene køle ned i min. 10 minutter inden de tages ud af formene og lægges på en rist til afkøling.
  7. Mens bundene køler laves nougatcremen.
  8. Når bundene er helt kolde og nougatcremen er fast efter et par timer i køleskab, lægges kagerne sammen. Skær evt. ujævnheder af bundene.
  9. Smør lidt flødeskum rundt langs siden på kagen, så den er glat.
  10. Tag et stykke kageplast, som er den samme længde som kagens omkreds og smør den tempererede chokolade glat på plasten, så det fylder hele plasten ud.
  11. Sæt det forsigtigt rundt om kagen, mens det stadig er vådt og sæt kagen i køleskabet, så chokoladen stivner.
  12. Når chokoladen er stivnet, tages plasten af.
  13. Drys kakaopulver oven på kagen og pynt med flødeskumstoppe og chokoladecremestoppe samt kiwistykker.
Nougatcreme
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.
  2. Pisk æggeblommer og maizena godt sammen i en gryde og tilsæt mælk.
  3. Kog blandingen op til det begynder at tykne og lad det koge videre i ca. 1 minut under omrøring.
  4. Tag gryden af blusset og tilsæt nougaten.
  5. Rør rundt til nougaten er smeltet og smag evt. til med sukker.
  6. Tag husblassen op af vandet og kom den i den stadig varme creme.
    OBS! Hvis cremen er for afkølet efter nougaten er blevet tilsat, sæt gryden på blusset igen.
  7. Når cremen er kold, piskes fløden til skum, og vendes i.
  8. Stil cremen på køl.

Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag