Solbærfromage med browniebund


Ingredienser
Solbærfromage
2,5 dl piskefløde
150 g solbær (OBS! solbærrene kan skiftes ud med andre bær)
1,5 dl pasteuriseret æggehvide
120 g sukker
4 blade husblas

Browniebund
200 g ren chokolade
300 g smør
250 g mel
30 g kakaopulver
1 tsk bagepulver
600 g brun farin
2 knivspids salt
2 tsk vanillesukker
4 æg

Fremgangsmåde
Browniebund
  1. Opvarm ovnen til 180 grader.
    Smør/beklæd bageformen, der er stor nok til, at du kan udstikke en cirkel på størrelse med en springform.
  2. Knæk chokoladen i en skål.
    Smelt smørret over vandbad. Når smørret er smeltet kommes chokoladen i smørret, og det tages af vandbadet. Rør med jævne mellemrum. 
  3. Tag skålen af varmen og lad chokoladen køle lidt af. Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en anden skål. 
  4. Pisk æggene i en tredje skål og tilsæt derefter sukker og vanillesukker. Rør ingredienserne sammen, indtil de lige nøjagtigt er blevet blandet. 
  5. Vend/rør forsigtigt den smeltede chokolade i æggeblandingen. Rør dernæst forsigtigt melblandingen i dejen. Der må ikke være noget synligt mel. 
  6. Hæld blandingen i bageformen, udjævn toppen med en dejskraber, og bag kagen i ca. 30-35 minutter, til den er fast, men stadig klæg. 
  7. Når brownien er helt afkølet, kan du stikke cirklen ud og komme den i springformen. 
  8. Beklæd springformens sider med kageplast.
Solbærfromage
  1. Ved benyttelse af frosne bær, start med at give dem et opkog. 
  2. Blend bærrene.
  3. Når de blendede bær er kolde, piskes fløden og solbærrene vendes i. 
  4. Husblassen udblødes og smeltes, hvorefter det vendes i solbærskummet. 
  5. Til sidst piskes æggehviderne stive med sukkeret og vendes i. 
  6. Hæld det ud oven på browniebunden og stil det på køl i minimum 4 timer.

Kommentarer

Populære opslag