Solbærfromage med browniebund
Ingredienser
Solbærfromage
2,5 dl piskefløde
150 g solbær (OBS! solbærrene kan skiftes ud med andre bær)
1,5 dl pasteuriseret æggehvide
120 g sukker
4 blade husblas
Browniebund
200 g ren chokolade
300 g smør
250 g mel
30 g kakaopulver
1 tsk bagepulver
600 g brun farin
2 knivspids salt
2 tsk vanillesukker
4 æg
Fremgangsmåde
Browniebund
- Opvarm ovnen til 180 grader.
Smør/beklæd bageformen, der er stor nok til, at du kan udstikke en cirkel på størrelse med en springform. - Knæk chokoladen i en skål.
Smelt smørret over vandbad. Når smørret er smeltet kommes chokoladen i smørret, og det tages af vandbadet. Rør med jævne mellemrum. - Tag skålen af varmen og lad chokoladen køle lidt af. Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en anden skål.
- Pisk æggene i en tredje skål og tilsæt derefter sukker og vanillesukker. Rør ingredienserne sammen, indtil de lige nøjagtigt er blevet blandet.
- Vend/rør forsigtigt den smeltede chokolade i æggeblandingen. Rør dernæst forsigtigt melblandingen i dejen. Der må ikke være noget synligt mel.
- Hæld blandingen i bageformen, udjævn toppen med en dejskraber, og bag kagen i ca. 30-35 minutter, til den er fast, men stadig klæg.
- Når brownien er helt afkølet, kan du stikke cirklen ud og komme den i springformen.
- Beklæd springformens sider med kageplast.
- Ved benyttelse af frosne bær, start med at give dem et opkog.
- Blend bærrene.
- Når de blendede bær er kolde, piskes fløden og solbærrene vendes i.
- Husblassen udblødes og smeltes, hvorefter det vendes i solbærskummet.
- Til sidst piskes æggehviderne stive med sukkeret og vendes i.
- Hæld det ud oven på browniebunden og stil det på køl i minimum 4 timer.
Kommentarer
Send en kommentar