Kanelstang med creme

Ingredienser
Dej
50 g gær
3 dl mælk
2 æg
3 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
Ca. 500 g mel

Creme
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk maizena
3 dl mælk
1 spsk vanillesukker

Remonce
200 g blød margarine
200 g brun farin
4 spsk kanel

Fremgangsmåde - 2 stk
Dej
  1. Lun mælken så den er lillefinger-varm.
  2. Opløs gæren i mælken.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem. Dejen skal helst være lidt fugtig.
  4. Læg dejen i en skål og dæk med et viskestykke. Lad den hæve i 30 minutter.
  5. Mens dejen hæver laves creme og remonce.
  6. Når dejen er hævet, æltes den hurtigt igennem, hvorefter den deles i 2 lige store stykker.
  7. Stykkerne rulles ud i en firkant på ca. 30 x 40 cm.
  8. Creme og remonce fordeles ligeligt på de 2 firkanter. På den ene langside skal ca. 5 cm af dejen holdes fri for creme og remonce, da dette skal lukke, så fyldet ikke render ud. 
  9. Buk 2 cm af hver ende ind. 
  10. Fold hver langside ind over fyldet, så den langside uden fyld ligger øverst.
  11. Vend stangen om, så den ligger på samlingen.
  12. Klip skrå snit hele vejen ned langs stangen med ca. 5 cm mellemrum.
  13. Fold skiftevis snittene opad mod højre og venstre, så det danner et pænt mønster. 
  14. Sæt stængerne til hævning et lunt sted i 30 minutter.
  15. Pensl stængerne med kaffe eller æg og drys evt. med nøddeflager.
  16. Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Creme
  1. Rør maizena ud i æggeblommerne og tilsæt sukker og mælk.
  2. Kog blandingen op under omrøring til cremen tykner og kog videre i ca. 20 sekunder under stadig omrøring.
  3. Tag cremen af blusset og rør vanillesukkeret i.
  4. Smag evt. til med mere sukker og vanillesukker.
  5. Lad cremen køle.
 Remonce
  1. Rør alle ingredienserne sammen.

Kommentarer

Populære opslag