Kanelstang med creme
Ingredienser
Dej
50 g gær
3 dl mælk
2 æg
3 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
Ca. 500 g mel
Creme
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk maizena
3 dl mælk
1 spsk vanillesukker
Remonce
200 g blød margarine
200 g brun farin
4 spsk kanel
Fremgangsmåde - 2 stk
Dej
Dej
50 g gær
3 dl mælk
2 æg
3 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
Ca. 500 g mel
Creme
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk maizena
3 dl mælk
1 spsk vanillesukker
Remonce
200 g blød margarine
200 g brun farin
4 spsk kanel
Fremgangsmåde - 2 stk
Dej
- Lun mælken så den er lillefinger-varm.
- Opløs gæren i mælken.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem. Dejen skal helst være lidt fugtig.
- Læg dejen i en skål og dæk med et viskestykke. Lad den hæve i 30 minutter.
- Mens dejen hæver laves creme og remonce.
- Når dejen er hævet, æltes den hurtigt igennem, hvorefter den deles i 2 lige store stykker.
- Stykkerne rulles ud i en firkant på ca. 30 x 40 cm.
- Creme og remonce fordeles ligeligt på de 2 firkanter. På den ene langside skal ca. 5 cm af dejen holdes fri for creme og remonce, da dette skal lukke, så fyldet ikke render ud.
- Buk 2 cm af hver ende ind.
- Fold hver langside ind over fyldet, så den langside uden fyld ligger øverst.
- Vend stangen om, så den ligger på samlingen.
- Klip skrå snit hele vejen ned langs stangen med ca. 5 cm mellemrum.
- Fold skiftevis snittene opad mod højre og venstre, så det danner et pænt mønster.
- Sæt stængerne til hævning et lunt sted i 30 minutter.
- Pensl stængerne med kaffe eller æg og drys evt. med nøddeflager.
- Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Rør maizena ud i æggeblommerne og tilsæt sukker og mælk.
- Kog blandingen op under omrøring til cremen tykner og kog videre i ca. 20 sekunder under stadig omrøring.
- Tag cremen af blusset og rør vanillesukkeret i.
- Smag evt. til med mere sukker og vanillesukker.
- Lad cremen køle.
- Rør alle ingredienserne sammen.
Kommentarer
Send en kommentar