Gammelsdaws æblekage




Ingredienser
Æblegrød
10 madæbler
ca. 200 g sukker
Saft af 1/2 citron
Korn fra 1 vaniljestang + den tomme stang

Krokantrasp
200 g hele uafskallede hasselnødder
100 g sukker

Æblefileter
1 æble
Saft af 1/2 citron

6 dl piskefløde

Fremgansmåde - 10-12 personer

Æblegrød
Vask og skræl æblerne og skær dem i kvarter. Fjern kærnehuset. Skær hver æblebåd i 3 stykker og kog dem møre med de øvrige ingredienser. Bemærk, at sukkermængden kan variere afhængigt af, hvor søde æblerne er. Afkøl æblegrøden.

Krokantrasp
   Rist hasselnødderne i et ildfast fad i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Afkøl nødderne. Afskal de kolde hasselnødder ved at nuldre dem hårdt mellem håndfladerne.
  Smelt sukkeret til gylden karamel i en høj pande. Vend de afskallede hasselnødder i den varme karamel og rist karamellen et par minutter.
  Hæld nøddekrokanten ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af.
  Blend den afkølede nøddekrokant til fin rasp i en foodprocessor. Man kan også komme nøddekrokanten i en kraftig plastikpose og knuse den til rasp med en kagerulle.

Æblefileter
Vask æblet, skær det i kvarter og fjern kernehuset. Skær æblebådene i tynde fileter og læg dem i en lille skål. Hæld citronsaften over.

Anretning
Pisk 3 dl af piskefløden til let skum.
  Opbyg æblekagen i lag skiftevis krokantrasp, æblegrød og en anelse flødeskum. Gentag, indtil skålen er så fuld som ønsket. Slut af med et lag krokantrasp. Stil æblekagen i køleskabet i minimum 4 timer, men gerne til næste dag.
  Inden servering piskes de resterende 3 dl piskefløde til skum. Kom flødeskummet i en sprøjtepose med en stor stjernetylle og sprøjt flødeskummet ud i et pænt mønster oven på kagen. Afslut med æblefileterne. Server æblekagen iskold.


Kommentarer

Populære opslag