Cookiemonster cupcakes med vaniljebund

Ingredienser
Cupcake
80 g smør, blødgjort
280 g sukker
240 g hvedemel
2 tsk vaniljesukker
2,5 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 store æg
2 1/2 dl mælk

Fluffy white frosting
1,2 dl sukker
0,4 dl vand
1/4 tsk citronsaft
1 pasteuriserede æggehvider

Chokolade
Mentos
Mini chocolate chip cookies
Blå konditorfarve
Kokosmel

Fremgangsmåde
Cupcake
  1. Tænd ovnen på 170 grader.
  2. Læg papirforme i en muffinform.
  3. Rør smør, sukker, mel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål med en el-mikser på lav hastighed. Det skal ligne krummer.
  4. Rør æg og mælk sammen og hæld det langsomt i smørblandingen. Rør dejen på middel hastighed, til den er glat og ensartet.
  5. Del dejen ud i papirformene, så de er fyldt 2/3 op.
  6. Bag kagerne i ovnen i 18-20 minutter, til der ikke hænger noget ved, når du stikker en tandstik deri.
  7. Når kagerne er færdigbagte tager du dem ud og lader dem køle på en bagerist. 
  8. Mens kager køler laves frostingen, og kokosmelet farves blåt. 
  9. Temperer noget chokolade og lav 'pupiler' på mentospastillerne og lad chokoladen størkne.
  10. Når kagerne er afkølet skæres der et hul i kagerne, der hvor man vil have cookien/munden til at være. 
  11. Kom frostingen oven på kagerne og drys det blå kokosmel ovenpå. 
  12. Til sidst skal mentos-øjnene og cookie-munden på.
 Fluffy white frosting

  1. Sukker, vand og citronsaft blandes i en gryde og sættes til at koge. 
  2. Kog det i ca. 5 minutter, mens du pisker de pasteuriserede æggehvider stive på en røremaskine med en K-spade. 
  3. Tilsæt under piskning forsigtigt den varme sukkermasse. Pas på det ikke faldet sammen!
  4. Når sukkermassen er tilsat pisker du fortsat i et stykke tid til massen kan holde formen. 
  5. Smør/sprøjt frostingen på de afkølede cupcakes og pynt evt. med et par blåbær og et mynteblad.

Kommentarer

Populære opslag