Bailey cupcakes med chokolade cream cheese


Ingredienser
Bailey cupcakes
160 g mel
1/2 tsk natron
1/2 tsk salt
113 g smør
250 g sukker
2 store æg
1 1/4 tsk vanilje essens
2 1/2 dl mælk
64 g kakaopulver
1,2 dl Baileys

Chokolade cream cheese
50 g smør
200 g Philadelphia eller anden neutral smøreost
2tsk vaniljesukker
40 g kakao
200 g flormelis

Fremgangsmåde - ca. 20 stk.
Bailey cupcakes
  1. Alle ingredienserne skal have stuetemperatur.
  2. Pisk smørret cremet og tilsæt så sukker. Pisk det godt og luftigt.
  3. Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk imellem hvert æg.
  4. Hæld vaniljen i mælken.
  5. Bland mel, natron og salt i en skål.
  6. Tilsæt melblanding og mælken skiftevis. Skrab siderne af skålen undervejs, hvis det er nødvendigt.
  7. Tilsæt kakaopulveret og pisk det langsomt ind i dejen.
  8. Tilsæt baileys og pisk det langsomt ind i dejen.
  9. Fyld papirformene 2/3 op.
  10. Bag kagerne ved 170 grader i 18-20 minutter.
  11. Tjek med en tandstik om de er færdige.
  12. Afkøl kagerne.
Chokolade cream cheese
  1. Kom det kolde smør i en skål og rør et øjeblik med en el-mikser.
  2. Tilsæt køleskabskoldt smøreost og rør sammen med smørret i 30 sekunder.
  3. Tilsæt vaniljesukker, kakao og flormelis og rør rundt ved lav hastighed til det er blandet godt sammen.
  4. Øg til medium hastighed, til det bliver lidt lysere og luftigere.
  5. Kom cream cheesen i en sprøjtepose med en tylle. Hvis kagerne ikke er helt afkølet, så kom det i køleskabet.
  6. Sprøjt cream cheesen ud på kagen i et mønster.

Kommentarer

Populære opslag