Bailey cupcakes med chokolade cream cheese
Ingredienser
Bailey cupcakes
160 g mel
1/2 tsk natron
1/2 tsk salt
113 g smør
250 g sukker
2 store æg
1 1/4 tsk vanilje essens
2 1/2 dl mælk
64 g kakaopulver
1,2 dl Baileys
Chokolade cream cheese
50 g smør
200 g Philadelphia eller anden neutral smøreost
2tsk vaniljesukker
40 g kakao
200 g flormelis
Fremgangsmåde - ca. 20 stk.
Bailey cupcakes
200 g Philadelphia eller anden neutral smøreost
2tsk vaniljesukker
40 g kakao
200 g flormelis
Fremgangsmåde - ca. 20 stk.
Bailey cupcakes
- Alle ingredienserne skal have stuetemperatur.
- Pisk smørret cremet og tilsæt så sukker. Pisk det godt og luftigt.
- Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk imellem hvert æg.
- Hæld vaniljen i mælken.
- Bland mel, natron og salt i en skål.
- Tilsæt melblanding og mælken skiftevis. Skrab siderne af skålen undervejs, hvis det er nødvendigt.
- Tilsæt kakaopulveret og pisk det langsomt ind i dejen.
- Tilsæt baileys og pisk det langsomt ind i dejen.
- Fyld papirformene 2/3 op.
- Bag kagerne ved 170 grader i 18-20 minutter.
- Tjek med en tandstik om de er færdige.
- Afkøl kagerne.
- Kom det kolde smør i en skål og rør et øjeblik med en el-mikser.
- Tilsæt køleskabskoldt smøreost og rør sammen med smørret i 30 sekunder.
- Tilsæt vaniljesukker, kakao og flormelis og rør rundt ved lav hastighed til det er blandet godt sammen.
- Øg til medium hastighed, til det bliver lidt lysere og luftigere.
- Kom cream cheesen i en sprøjtepose med en tylle. Hvis kagerne ikke er helt afkølet, så kom det i køleskabet.
- Sprøjt cream cheesen ud på kagen i et mønster.
Kommentarer
Send en kommentar