Rabarbertærte med vaniljecreme

Ingredienser
Vaniljecreme
2½ dl mælk
3 æggeblommer
1 vaniljestang
75 g sukker
20 g majsstivelse
1 dl flødeskum

Tærtebund
250 g hvedemel
75 g mandler
150 g koldt smør
125 g flormelis
1 æg

Makronmasse
100 g mandler
125 g rørsukker
2 æggehvider

400 g rabarber (skæres i stykker på ca. 2 cm)
75 g rørsukker
2 spsk maizena
½ tsk vanille

Fremgangsmåde - passer til en tærteform med indvendig mål på 26 cm.
Creme
  1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. 
  2. Mas kornene med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad.
  3. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og rør derefter majsstivelsen i.
  4. Kog mælken med vaniljestang + korn.
  5. Tag vaniljestangen op af mælken og hæld den kogende mælk ned i æggemassen.
  6. Hæld mælk/æg tilbage i gryden igen og pisk i det indtil det koger op og tykner.
  7. Sæt cremen til afkøling.
  8. Når cremen er helt kold piskes 1 dl fløde til skum og vendes i.
Tærtebund
  1. Blend mandlerne i en foodprocessor, til de bliver findelt.
  2. Kom mel og smør i og blend kort til smørret er helt findelt.
  3. Kom flormelis i og blend få sekunder.
  4. Hæld det ud på bordet og saml dejen med ægget. Dejen skal kun lige samles - ikke æltes.
  5. Læg det på et fad, dæk det med film og sæt det på køl i en halv time.
  6. Mens det er på køl laves makronmassen.
  7. Når makronmassen er lavet, deles tærtebunden i 2.
  8. Rul den ene halvdel ud, så den er en smule større end tærteformen.
  9. Læg denne halvdel i tærteformen, og skær oversydende dej fra.
  10. Kom makronmassen over og dernæst rabarberne.
  11. Bland rørsukker, maizena og vanillepulver i en lille skål og drys det over.
  12. Rul resten af dejen ud og lav gitter, hjerter, stjerner eller andet og kom det på tærten.
  13. Tærten bages ved 180 grader i ca. 40 minutter.
  14. Når tærten er bagt, sættes den til afkøling på en rist.
Makronmasse
  1. Blend mandlerne i foodprocessoren til det er findelt.
  2. Kom rørsukker og æggehvide i. 
  3. Blend til massen er sammenhængende - det tager kun et øjeblik.
Tærten serveres med vaniljecremen som tilbehør. Man kan også vælge at udelade cremen og i stedet servere creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til tærten.

Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag