Rabarbertærte med vaniljecreme
Ingredienser
Vaniljecreme
2½ dl mælk
3 æggeblommer
1 vaniljestang
75 g sukker
20 g majsstivelse
1 dl flødeskum
Tærtebund
250 g hvedemel
75 g mandler
150 g koldt smør
125 g flormelis
1 æg
Makronmasse
100 g mandler
125 g rørsukker
2 æggehvider
400 g rabarber (skæres i stykker på ca. 2 cm)
75 g rørsukker
2 spsk maizena
½ tsk vanille
Fremgangsmåde - passer til en tærteform med indvendig mål på 26 cm.
Creme
2½ dl mælk
3 æggeblommer
1 vaniljestang
75 g sukker
20 g majsstivelse
1 dl flødeskum
Tærtebund
250 g hvedemel
75 g mandler
150 g koldt smør
125 g flormelis
1 æg
Makronmasse
100 g mandler
125 g rørsukker
2 æggehvider
400 g rabarber (skæres i stykker på ca. 2 cm)
75 g rørsukker
2 spsk maizena
½ tsk vanille
Fremgangsmåde - passer til en tærteform med indvendig mål på 26 cm.
Creme
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.
- Mas kornene med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad.
- Pisk æggeblommer og sukker hvidt og rør derefter majsstivelsen i.
- Kog mælken med vaniljestang + korn.
- Tag vaniljestangen op af mælken og hæld den kogende mælk ned i æggemassen.
- Hæld mælk/æg tilbage i gryden igen og pisk i det indtil det koger op og tykner.
- Sæt cremen til afkøling.
- Når cremen er helt kold piskes 1 dl fløde til skum og vendes i.
- Blend mandlerne i en foodprocessor, til de bliver findelt.
- Kom mel og smør i og blend kort til smørret er helt findelt.
- Kom flormelis i og blend få sekunder.
- Hæld det ud på bordet og saml dejen med ægget. Dejen skal kun lige samles - ikke æltes.
- Læg det på et fad, dæk det med film og sæt det på køl i en halv time.
- Mens det er på køl laves makronmassen.
- Når makronmassen er lavet, deles tærtebunden i 2.
- Rul den ene halvdel ud, så den er en smule større end tærteformen.
- Læg denne halvdel i tærteformen, og skær oversydende dej fra.
- Kom makronmassen over og dernæst rabarberne.
- Bland rørsukker, maizena og vanillepulver i en lille skål og drys det over.
- Rul resten af dejen ud og lav gitter, hjerter, stjerner eller andet og kom det på tærten.
- Tærten bages ved 180 grader i ca. 40 minutter.
- Når tærten er bagt, sættes den til afkøling på en rist.
- Blend mandlerne i foodprocessoren til det er findelt.
- Kom rørsukker og æggehvide i.
- Blend til massen er sammenhængende - det tager kun et øjeblik.
Tærten serveres med vaniljecremen som tilbehør. Man kan også vælge at udelade cremen og i stedet servere creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til tærten.
Nmafauflat-mo Erika Walker https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=caheceldo.Epifrog-gratuita-2022
SvarSlettabubbtackthe