Napoleonskager med sveske


Ingredienser
6 plader frossen butterdej
200g svesker uden sten
4 æggeblommer
½ dl sukker
1 spsk Maizena
3 dl mælk
1 vaniljestang
3 dl piskefløde
4 plader husblas

150 g flormelis

Fremgangsmåde
Butterdej
  1. Læg butterdejspladerne på bagepapir på en bageplade og lad dem tø op (det tager ca. ½ time)
  2. Læg endnu et stykke bagepapir over dem samt endnu en bageplade.
  3. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 17-20 minutter.
Sveskemos
  1. Kom sveskerne i en gryde med ½ dl vand og kog dem møre.
  2. Lad sveskemosen køle af.
 Kagecreme
  1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv.
  2. Del kornene med en lille smule af sukkeret.
  3. Pisk æggeblommer og resten af sukkeret samt vaniljekorn til skum.
  4. Sigt majsstivelse i og pisk igen.
  5. Bring mælken i kog.
  6. Hæld den kogende mælk i æggeblandingen og pisk godt.
  7. Hæld blandingen tilbage i gryden og rør ved middelvarme til cremen tykner.
  8. Tag cremen af blusset og smag evt. til med sukker.
  9. Sæt cremen i køleskab i 30 minutter.
  10. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
  11. Smelt husblas i en gryde.
  12. Pisk ½ dl fløde i og bland cremen med fløde/husblas.
  13. Sæt cremen i køleskab i 30 minutter.
  14. Når cremen er kold piskes fløden til skum og halvdelen vendes i - resten bruges til pynt.
 Opbygning
  1. Smør 3 butterdejsbunde med sveskemos.
  2. Lav glasur af flormelis og vand.
  3. Kom glasur på de 3 andre bunde.
  4. Fordel cremen på de 3 bunde med sveskemos og stil dem i køleskab i 30 minutter.
  5. Tag bundene ud af køleskabet og læg de 3 overdele med glasur på.
  6. Sæt kagerne tilbage i køleskabet i 1 time.
  7. Skær forsigtigt kagerne over med en skarp kniv.

Kommentarer

Populære opslag