Napoleonskager med sveske
6 plader frossen butterdej
200g svesker uden sten
4 æggeblommer
½ dl sukker
1 spsk Maizena
3 dl mælk
1 vaniljestang
3 dl piskefløde
4 plader husblas
150 g flormelis
Fremgangsmåde
Butterdej
- Læg butterdejspladerne på bagepapir på en bageplade og lad dem tø op (det tager ca. ½ time)
- Læg endnu et stykke bagepapir over dem samt endnu en bageplade.
- Bag dem i ovnen ved 200 grader i 17-20 minutter.
- Kom sveskerne i en gryde med ½ dl vand og kog dem møre.
- Lad sveskemosen køle af.
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv.
- Del kornene med en lille smule af sukkeret.
- Pisk æggeblommer og resten af sukkeret samt vaniljekorn til skum.
- Sigt majsstivelse i og pisk igen.
- Bring mælken i kog.
- Hæld den kogende mælk i æggeblandingen og pisk godt.
- Hæld blandingen tilbage i gryden og rør ved middelvarme til cremen tykner.
- Tag cremen af blusset og smag evt. til med sukker.
- Sæt cremen i køleskab i 30 minutter.
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
- Smelt husblas i en gryde.
- Pisk ½ dl fløde i og bland cremen med fløde/husblas.
- Sæt cremen i køleskab i 30 minutter.
- Når cremen er kold piskes fløden til skum og halvdelen vendes i - resten bruges til pynt.
- Smør 3 butterdejsbunde med sveskemos.
- Lav glasur af flormelis og vand.
- Kom glasur på de 3 andre bunde.
- Fordel cremen på de 3 bunde med sveskemos og stil dem i køleskab i 30 minutter.
- Tag bundene ud af køleskabet og læg de 3 overdele med glasur på.
- Sæt kagerne tilbage i køleskabet i 1 time.
- Skær forsigtigt kagerne over med en skarp kniv.
Kommentarer
Send en kommentar