Rabarbermedaljer

Ingredienser
Mørdejsbunde
300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g stuetempereret smør
1 stort æg

Vaniljecreme
2½ dl mælk
½ polynesisk vaniljestang
35 g sukker
20 g majsstivelse
40 g pasteuriserede æggeblommer (2 stk)

Rabarberkompot
½ vaniljestang
200 g rabarber
100 g sukker
1 spsk vand
1 tsk gelatinepulver

Ca. 4 dl piskefløde
1 pasteuriseret æggehvide
100 g flormelis
Rød frugtfarve

Fremgangsmåde
Mørdejsbunde
  1. Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej.
  2. Stil dejen koldt i ½ time.
  3. Rul den kolde dej relativt tyndt ud i en anelse mel.
  4. Stik ca. 20 cirkler med en diameter på 7cm ud af dejstykket.
  5. Anvend gerne et "kruset" udstikkersæt - alternativt et glas eller lignende.
  6. Læg de runde dejcirkler på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter, til de er let gyldne.
  7. afkøl bundene på en bagerist.
Vaniljecreme
  1. Kog 2 dl af mælken op i en lille gryde.
  2. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv.
  3. Mas vaniljekornene sammen med sukkeret med kniven, så kornene skilles ad.
  4. Pisk vaniljesukker, majsstivelse og den resterende ½ dl mælk godt op, tilsæt æggeblommerne og pisk igen.
  5. Når mælken koger, kommes vaniljeblandingen direkte i gryden.
  6. Pisk rigtig godt, til cremen tykner.
  7. Hæld straks vaniljecremen i en beholder og læg et stykke husholdningsfilm direkte ovenpå, så der ikke dannes kondens.
  8. Afkøl cremen helt i køleskabet i mindst 2 timer.
    OSB! Vaniljecremen skal anvendes samme eller næste dag.
Rabarberkompot
  1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv.
  2. Mas vaniljekornene sammen med 1 spsk af sukkeret med kniven, så kornene skilles ad.
  3. Bland gelatinepulver med 1 spsk af sukkeret og sæt det til side.
  4. Rens og snit rabarberne i små stykker på ca. 2 cm.
  5. Kom rabarber, det resterende sukker, vand og vanilje i en gryde og lad det koge ved middel varme i ca. 15 minutter til rabarberne er møre.
  6. Drys gelatinepulver/sukker i kompotten under omrøring.
  7. Køl den helt af inden brug.
Opbygning
  1. Udvælg de 10 pæneste bunde, da disse skal bruges som låg.
  2. Pisk fløden til skum og kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetylle.
  3. Tag de 10 andre bunde og sprøjt sirligt flødeskummet ud i en høj krans på de 10 bunde.
  4. Fyld 1 tsk rabarberkompot i midten af hver flødeskumskrans.
  5. Pisk den kolde vaniljecreme lind med et piskeris og kom den i en sprøjtepose uden tylle.
  6. Sprøjt vaniljecremen i flødeskumskransen oven på kompotten, så hullet bliver fyldt helt ud. Sæt dem på køl.
  7. Rør en glasur af æggehvide og flormelis og kom glasuren i en lille sprøjtepose og fordel glasuren på de ti udvalgte låg, gerne i et pænt mønster.
  8. Lad glasuren størkne.
  9. Rør lidt frugtfarve i den resterende glasur, evt. med et par dråber vand, så den flyder bedre.
  10. Fordel den lyserøde glasur inden for det valgte mønster.
  11. Når al glasuren er størknet, tag bundene ud fra køl og kom låget på.
Opbevares på køl til de skal serveres - helst samme dag!

Kommentarer

Populære opslag