Studenterbrød

Ingredienser
Bund
250 g hvedemel
165 g koldt smør
80 g flormelis
1 knivspids salt
2 æg

Trøffeldej
kagerester eller 2 hindbærroulade og 3 mazarinkager.
ca. 3 spsk kakao
ca. 3 spsk. romessens
hindbærmarmelade (tilsættes efter behov til dejen har den rette konsistens - som romkugler)

Derudover skal du bruge hindbærmarmelade til bunden samt flormelis og farvet krymmel til toppen.

Fremgangsmåde
Bund
  1. Smørret smuldres i hvedemelet, så det ligner krummer (Jeg gjorde det i røremaskinen og brugte K-spaden)
  2. Tilsæt flormelis, salt og æg og rør det hurtigt sammen til en fast dejklump.
    OBS! Dejen må ikke æltes, så den bliver håndvarm!
  3. Sæt dejen i køleskab tildækket i 1 time.
  4. Når dejen har hvilet 1 time, rulles den ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 3 mm. 
  5. Bunden lægges i en bradepande og øverste bagepapir rulles forsigtigt af.
  6. Bages i ca. 15 minutter ved 180 grader til den er lys gyldenbrun.
Trøffeldej
  1. Ælt kagerester, kakao, romessens og en lidt ad hindbærmarmeladen sammen til en fast masse.
  2. Tilsæt hindbærmarmelade til konsistensen er nogenlunde som romkugler - pas på, at den ikke bliver for blød.
  3. Smag evt. til med mere romessens.
Samling af kagen
  1. Når bunden er helt kold, smørres den med et lag hindbærmarmelade.
  2. Rul trøffeldejen ud mellem to stykker bagepapir, den skal ca. være 1 cm tyk.
  3. Trøffeldejen skal nu ovenpå bunden - det kan være en fordel at være to personer til dette, da "trøffelpladen" let går i stykker, når bagepapiret vendes rundt. Det kan måske være en fordel at gøre det ad flere omgange i mindre stykker.
  4. Kom glasur ovenpå trøffeldejen og pynt med farvet krymmel.
  5. Skæres i firkanter, når glasuren er stivnet.

Kommentarer

Populære opslag