Studenterbrød
Ingredienser
Bund
250 g hvedemel
165 g koldt smør
80 g flormelis
1 knivspids salt
2 æg
Trøffeldej
kagerester eller 2 hindbærroulade og 3 mazarinkager.
ca. 3 spsk kakao
ca. 3 spsk. romessens
hindbærmarmelade (tilsættes efter behov til dejen har den rette konsistens - som romkugler)
Derudover skal du bruge hindbærmarmelade til bunden samt flormelis og farvet krymmel til toppen.
Fremgangsmåde
Bund
Bund
250 g hvedemel
165 g koldt smør
80 g flormelis
1 knivspids salt
2 æg
Trøffeldej
kagerester eller 2 hindbærroulade og 3 mazarinkager.
ca. 3 spsk kakao
ca. 3 spsk. romessens
hindbærmarmelade (tilsættes efter behov til dejen har den rette konsistens - som romkugler)
Derudover skal du bruge hindbærmarmelade til bunden samt flormelis og farvet krymmel til toppen.
Fremgangsmåde
Bund
- Smørret smuldres i hvedemelet, så det ligner krummer (Jeg gjorde det i røremaskinen og brugte K-spaden)
- Tilsæt flormelis, salt og æg og rør det hurtigt sammen til en fast dejklump.
OBS! Dejen må ikke æltes, så den bliver håndvarm! - Sæt dejen i køleskab tildækket i 1 time.
- Når dejen har hvilet 1 time, rulles den ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 3 mm.
- Bunden lægges i en bradepande og øverste bagepapir rulles forsigtigt af.
- Bages i ca. 15 minutter ved 180 grader til den er lys gyldenbrun.
- Ælt kagerester, kakao, romessens og en lidt ad hindbærmarmeladen sammen til en fast masse.
- Tilsæt hindbærmarmelade til konsistensen er nogenlunde som romkugler - pas på, at den ikke bliver for blød.
- Smag evt. til med mere romessens.
- Når bunden er helt kold, smørres den med et lag hindbærmarmelade.
- Rul trøffeldejen ud mellem to stykker bagepapir, den skal ca. være 1 cm tyk.
- Trøffeldejen skal nu ovenpå bunden - det kan være en fordel at være to personer til dette, da "trøffelpladen" let går i stykker, når bagepapiret vendes rundt. Det kan måske være en fordel at gøre det ad flere omgange i mindre stykker.
- Kom glasur ovenpå trøffeldejen og pynt med farvet krymmel.
- Skæres i firkanter, når glasuren er stivnet.
Kommentarer
Send en kommentar