Makronsnitter

Ingredienser
Bund
250 g smør
450 g hvedemel
250 g sukker
2 tsk. bagepulver
4 æggeblommer

Fyld
2 dl marmelade (vi har brugt jordbærmarmelade)
150 g mørk chokolade

Top
200 g marcipan
4 æggehvider
350 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde
Bund
  1. Smør og hvedemel køres i en foodprocessor eller på en røremaskinen med K-spaden, til det ligner krummer.
  2. Bagepulver og sukker tilsættes.
  3. Rør æggeblommerne i - det bliver ikke en sammenhængende dej.
  4. Kom bagepapir i ovnens bradepande og hæld smuldredejen ned i. Pres den ud i et jævnt lag på hele bradepanden.
  5. Bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter til den er let gylden.
  6. Mens bunden bager forberedes fyld og top.
Fyld
  1. Hak chokoladen groft.
  2. Marmeladen blendes, så der ikke er store klumper i.
Top
  1. Riv marcipanen og pisk den sammen med æggehvider, flormelis og vaniljesukker på en røremaskine eller med en el-mixer.
Samling af kagen
  1.  Smør marmeladen på den varme bund.
  2. Fordel den grofthakkede chokolade ud over marmeladen.
  3. Kom makron-toppingen i en sprøjtepose og sprøjt massen jævnt ud ovenpå bunden.
    OBS! Det er ikke nemt at glatte den ud efterfølgende, da chokoladen så følger med. Toppingen kan også lægges på i klatter med en ske.
  4. Kom kagen tilbage i ovnen og bag den yderligere 15-20 minutter. Den skal være gyldenbrun.
  5. Lad den derefter køle før den skæres i snitter.

Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag