Glutenfri browniebund med ananasfromage





Ingredienser
Glutenfri browniebund
250 g smør
50 g mørk chokolade
0,5 tsk bagepulver
1 tsk salt
3,5 dl mandelmel
3 dl sukker
0,5 dl kakao
1 nip vaniljepulver
1 tsk kardemomme
4 æg
100 g hasselnødder

Ananasfromage
2 dl piskefløde
125 g græsk yoghurt
3 spsk flormelis
1 vaniljestang
Saften fra 1 dåse ananas
Ananas saft
2½ bl husblas

Fremgangsmåde
Browniebund
  1. Smelt smørret i en gryde.
  2. Hak chokoladen groft og rør den i det smeltede smør og kom det i en skål.
  3. Pisk æg og sukker luftigt og vend det derefter i chokoladesmørret.
  4. Bland mandelmel, kakao, salt, bagepulver, kardemomme og vaniljepulver og rør det i dejen.
  5. Rist nødderne på en pande og hank dem groft. Kom dem derefter i dejen.
  6. Hæld dejen i en form (20x30 cm) og bag kagen ved 175 grader i cirka 30-35 minutter.
  7. Når kagen er bagt færdig sættes den til afkøling.
  8. OBS! Browniebunden er meget porøs, så vær forsigtig med den.
Ananasfromage
  1. Læg husblassen til opblødning i koldt vand.
  2. Pisk piskefløden til skum.
  3. Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene sammen med flormelis, så kornene skilles ad.
  4. Rør græsk yoghurt, flormelis samt vaniljekorn sammen.
  5. Smelt husblassen i en gryde med det vand, der hænger ved.
  6. Rør et par spsk af græsk yoghurt blandingen ned i husblassen. Vend det derefter ned i den resterende græsk yoghurt blanding.
  7. Vend flødeskummet i.
  8. Smag til med ananassaft og saften fra 1 dåse ananas samt evt. flormelis.
Samling af kagen
  1. Skær browniebunden forsigtigt ud, så den passer til en springform med en diameter på 23 cm, så den passer perfekt!
  2. Kom kageplast rundt langs siderne af springformen og hæld ananasfromagen oven på browniebunden.
  3. Stil kagen på køl i minimum 4 timer, hvorefter kagen kan pyntes og serveres.
  4. Forslag til pynt: Vi har pyntet kagen med halvkugler af ananasfromage (fromagebomber) i forskellige størrelser samt violer/stedmoderblomster og blade fra skovsyre.

Kommentarer

Populære opslag