Glutenfri browniebund med ananasfromage
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi257apeOA9FNL9ESc862iUlZFW4Upn5wsmSAEujkgI2xV3i7xhczCdOHIyMonvK3x4JP37Me887dk__2OuNW4L3SvTPSvUi2OWReoK0l4di4hwKN0WjGEKkBwW2aD9_BWqsKO2YbIsv1w/s320/IMG_20160502_171101.jpg)
Ingredienser
Glutenfri browniebund
250 g smør
50 g mørk chokolade
0,5 tsk bagepulver
1 tsk salt
3,5 dl mandelmel
3 dl sukker
0,5 dl kakao
1 nip vaniljepulver
1 tsk kardemomme
4 æg
100 g hasselnødder
Ananasfromage
2 dl piskefløde
125 g græsk yoghurt
3 spsk flormelis
1 vaniljestang
Saften fra 1 dåse ananas
Ananas saft
2½ bl husblas
Fremgangsmåde
Browniebund
- Smelt smørret i en gryde.
- Hak chokoladen groft og rør den i det smeltede smør og kom det i en skål.
- Pisk æg og sukker luftigt og vend det derefter i chokoladesmørret.
- Bland mandelmel, kakao, salt, bagepulver, kardemomme og vaniljepulver og rør det i dejen.
- Rist nødderne på en pande og hank dem groft. Kom dem derefter i dejen.
- Hæld dejen i en form (20x30 cm) og bag kagen ved 175 grader i cirka 30-35 minutter.
- Når kagen er bagt færdig sættes den til afkøling.
- OBS! Browniebunden er meget porøs, så vær forsigtig med den.
- Læg husblassen til opblødning i koldt vand.
- Pisk piskefløden til skum.
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene sammen med flormelis, så kornene skilles ad.
- Rør græsk yoghurt, flormelis samt vaniljekorn sammen.
- Smelt husblassen i en gryde med det vand, der hænger ved.
- Rør et par spsk af græsk yoghurt blandingen ned i husblassen. Vend det derefter ned i den resterende græsk yoghurt blanding.
- Vend flødeskummet i.
- Smag til med ananassaft og saften fra 1 dåse ananas samt evt. flormelis.
- Skær browniebunden forsigtigt ud, så den passer til en springform med en diameter på 23 cm, så den passer perfekt!
- Kom kageplast rundt langs siderne af springformen og hæld ananasfromagen oven på browniebunden.
- Stil kagen på køl i minimum 4 timer, hvorefter kagen kan pyntes og serveres.
- Forslag til pynt: Vi har pyntet kagen med halvkugler af ananasfromage (fromagebomber) i forskellige størrelser samt violer/stedmoderblomster og blade fra skovsyre.
Kommentarer
Send en kommentar