Ribslagkage med chokolade/kaffe fromage

Ingredienser
Lagkagebund:
240 g helæg
150 g sukker
82 g hvedemel
82 g kartoffelmel
1 1/4  tsk. hjortetaksalt

Chokolade/kaffe fromage
2 bl. husblas
4 past. æggeblommer
2 spsk. sukker
200 g mørk chokolade
2 shot stærk kaffe
2 dl. piskefløde

Ribsfromage
2,5 dl piskefløde
250 g blendet ribs
1,5 dl pasteuriseret æggehvide
120 g sukker
4 blade husblas


Fremgangsmåde
Bund
  1. Helæg og sukker piskes 5- 10 minutter til det hvidt og luftigt.
  2. Hvedemel, kartoffelmel og hjortetaksalt sigtes og vendes forsigtigt i dejen.
  3. Tag 2 stk. bagepapir og tegn en cirkel på hver, der er lidt større end diameteren på den springform du skal bruge (26 cm).
  4. Bag dejcirklerne i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter.
  5. Vend de færdigbagte bunde ud på sukkerdrysset bagepapir og tag forsigtigt bagepapiret af bagsiden - lad dem køle.
  6. Når bunden er kold, stikkes en bund ud og lægges i en springform der er foret med bagepapir på bunden.
  7. Den midterste bund skal være ca. 2 cm mindre i diameter og skal ovenpå chokolade/kaffe fromagen.
Chokolade/kaffe fromage
  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Smelt chokoladen over vandbad og tag den af varmen, så en kan køle lidt ned.
  3. Pisk æggeblommer og sukker tykt og skummende.
  4. Pisk piskefløden til skum.
  5. Tag husblasen op af vandet og smelt den i en gryde, med det vand der hænger ved (OBS. husblas har bedst af, at det ikke bliver varmere, end at du hele tiden kan holde fingeren på bunden af gryden).
  6. Når husblassen er smeltet tilsættes kaffen og det piskes godt sammen.
  7. Husblas/kaffe røres godt ud i æggeblandingen.
  8. Den smeltede og let afkølede chokolade røres ligeledes i. 
  9. Til sidst vendes flødeskummet i.
  10. Sæt kageplast langs siderne i springformen.
  11. Hæld fromagen over lagkagebunden og sæt det på køl i ca. 2 timer.
Ribsfromage
  1. Ved benyttelse af frosne bær, start med at give dem et opkog. 
  2. Blend bærrene.
  3. Når de blendede bær er kolde, piskes fløden og ribsene vendes i. 
  4. Husblassen udblødes og smeltes, hvorefter det vendes i ribs-skummet.
  5. Til sidst piskes æggehviderne stive med sukkeret og vendes i.  
  6. Den midterste bund lægges ovenpå chokolade/kaffe fromagen og ribsfromagen hældes over.
  7. Sættes på køl minimum 4 timer.

Kommentarer

Populære opslag