Ribslagkage med chokolade/kaffe fromage
Ingredienser
Lagkagebund:
240 g helæg
150 g sukker
82 g hvedemel
82 g kartoffelmel
1 1/4 tsk. hjortetaksalt
Chokolade/kaffe fromage
2 bl. husblas
4 past. æggeblommer
2 spsk. sukker
200 g mørk chokolade
2 shot stærk kaffe
2 dl. piskefløde
Ribsfromage
2,5 dl piskefløde
250 g blendet ribs
1,5 dl pasteuriseret æggehvide
120 g sukker
4 blade husblas
Fremgangsmåde
Bund
Lagkagebund:
240 g helæg
150 g sukker
82 g hvedemel
82 g kartoffelmel
1 1/4 tsk. hjortetaksalt
Chokolade/kaffe fromage
2 bl. husblas
4 past. æggeblommer
2 spsk. sukker
200 g mørk chokolade
2 shot stærk kaffe
2 dl. piskefløde
Ribsfromage
2,5 dl piskefløde
250 g blendet ribs
1,5 dl pasteuriseret æggehvide
120 g sukker
4 blade husblas
Fremgangsmåde
Bund
- Helæg og sukker piskes 5- 10 minutter til det hvidt og luftigt.
- Hvedemel, kartoffelmel og hjortetaksalt sigtes og vendes forsigtigt i dejen.
- Tag 2 stk. bagepapir og tegn en cirkel på hver, der er lidt større end diameteren på den springform du skal bruge (26 cm).
- Bag dejcirklerne i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter.
- Vend de færdigbagte bunde ud på sukkerdrysset bagepapir og tag forsigtigt bagepapiret af bagsiden - lad dem køle.
- Når bunden er kold, stikkes en bund ud og lægges i en springform der er foret med bagepapir på bunden.
- Den midterste bund skal være ca. 2 cm mindre i diameter og skal ovenpå chokolade/kaffe fromagen.
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Smelt chokoladen over vandbad og tag den af varmen, så en kan køle lidt ned.
- Pisk æggeblommer og sukker tykt og skummende.
- Pisk piskefløden til skum.
- Tag husblasen op af vandet og smelt den i en gryde, med det vand der hænger ved (OBS. husblas har bedst af, at det ikke bliver varmere, end at du hele tiden kan holde fingeren på bunden af gryden).
- Når husblassen er smeltet tilsættes kaffen og det piskes godt sammen.
- Husblas/kaffe røres godt ud i æggeblandingen.
- Den smeltede og let afkølede chokolade røres ligeledes i.
- Til sidst vendes flødeskummet i.
- Sæt kageplast langs siderne i springformen.
- Hæld fromagen over lagkagebunden og sæt det på køl i ca. 2 timer.
- Ved benyttelse af frosne bær, start med at give dem et opkog.
- Blend bærrene.
- Når de blendede bær er kolde, piskes fløden og ribsene vendes i.
- Husblassen udblødes og smeltes, hvorefter det vendes i ribs-skummet.
- Til sidst piskes æggehviderne stive med sukkeret og vendes i.
- Den midterste bund lægges ovenpå chokolade/kaffe fromagen og ribsfromagen hældes over.
- Sættes på køl minimum 4 timer.
Kommentarer
Send en kommentar