Chokolade lasagne
Ingredienser
Bund
36 oreo kiks
6 spsk smeltet smør
Creme
200 g neutral flødeost (ikke light)
4 spsk sukker
2 spsk kold mælk
2 bl husblas
Cool whip
2 blade husblas
1 tsk bagepulver
4 dl piskefløde
3 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
2 poser Dr. Oetker chokolademousse
5 dl kold mælk
Hakket chokolade
Fremgangsmåde
Bund
36 oreo kiks
6 spsk smeltet smør
Creme
200 g neutral flødeost (ikke light)
4 spsk sukker
2 spsk kold mælk
2 bl husblas
Cool whip
2 blade husblas
1 tsk bagepulver
4 dl piskefløde
3 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
2 poser Dr. Oetker chokolademousse
5 dl kold mælk
Hakket chokolade
Fremgangsmåde
Bund
- Knus oreo kiksene fint i en foodprocessor.
- Bland de knuste oreo med det smeltede smør og rør det sammen.
- Kom blandingen i et fad på ca. 23x30 cm.
- Pres massen jævn ned i bunden af fadet og stil det på køl.
Creme
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Rør flødeost, mælk og sukker sammen.
- Smelt husblassen over vandbad.
- Når husblassen er smeltet, tager du et par spsk af cremen og rør det godt sammen med husblassen.
- Vend derefter husblassen med et par spsk creme over i den resterende creme og rør det godt sammen.
- Sæt det på køl.
- Mens den står på køl laves cool whip.
- Tag cremen ud af køleskabet og tilføj 3 dl cool whip og rør det sammen.
- Fordel det ud over bunden og sæt det på køl.
- Sæt den resterende cool whip på køl.
- Lav chokolademoussen efter anvisningen på pakken.
- Lad moussen sætte sig i ½ time, hvorefter den fordeles over laget af creme.
- Sæt igen på køl i ½ time.
- Når den har kølet i ½ time, skal den resterende cool whip fordelen over moussen.
- Til sidst dryssen kagen med hakket chokolade.
- Lad kage stå på køl i minimum 4 timer - gerne til næste dag!
Cool whip
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
- Kom 1 spsk fløde og bagepulveret i en kop og rør til bagepulveret er helt opløst.
- Kom fløde og bagepulver blandingen op i en skål med resten af fløden, vaniljesukkeret og sukkeret.
- Pisk indtil massen begynder at blive tyk.
- Smelt husblassen ved lav temperatur med det vand, der hænger ved.
- Tilsæt den smeltede husblas til fløde landingen.
Kommentarer
Send en kommentar