Chokolade lasagne

Ingredienser
Bund
36 oreo kiks
6 spsk smeltet smør

Creme
200 g neutral flødeost (ikke light)
4 spsk sukker
2 spsk kold mælk
2 bl husblas

Cool whip
2 blade husblas
1 tsk bagepulver
4 dl piskefløde
3 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker

2 poser Dr. Oetker chokolademousse
5 dl kold mælk
Hakket chokolade

Fremgangsmåde
Bund
  1. Knus oreo kiksene fint i en foodprocessor.
  2. Bland de knuste oreo med det smeltede smør og rør det sammen.
  3. Kom blandingen i et fad på ca. 23x30 cm.
  4. Pres massen jævn ned i bunden af fadet og stil det på køl.
Creme
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.
  2. Rør flødeost, mælk og sukker sammen.
  3. Smelt husblassen over vandbad.
  4. Når husblassen er smeltet, tager du et par spsk af cremen og rør det godt sammen med husblassen.
  5. Vend derefter husblassen med et par spsk creme over i den resterende creme og rør det godt sammen.
  6. Sæt det på køl.
  7. Mens den står på køl laves cool whip.
  8. Tag cremen ud af køleskabet og tilføj 3 dl cool whip og rør det sammen.
  9. Fordel det ud over bunden og sæt det på køl.
  10. Sæt den resterende cool whip på køl.
  11. Lav chokolademoussen efter anvisningen på pakken.
  12. Lad moussen sætte sig i ½ time, hvorefter den fordeles over laget af creme.
  13. Sæt igen på køl i ½ time.
  14. Når den har kølet i ½ time, skal den resterende cool whip fordelen over moussen.
  15. Til sidst dryssen kagen med hakket chokolade.
  16. Lad kage stå på køl i minimum 4 timer - gerne til næste dag!
Cool whip
  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Kom 1 spsk fløde og bagepulveret i en kop og rør til bagepulveret er helt opløst.
  3. Kom fløde og bagepulver blandingen op i en skål med resten af fløden, vaniljesukkeret og sukkeret.
  4. Pisk indtil massen begynder at blive tyk.
  5. Smelt husblassen ved lav temperatur med det vand, der hænger ved.
  6. Tilsæt den smeltede husblas til fløde landingen.

Kommentarer

Populære opslag