Mazariner med et strejf af lakrids
Ingredienser
Mørdej
300 g hvedemel
150 g stuetempereret smør
100 g flormelis
1 æg str. L
Mazarinmasse
250 g marcipan
150 g sukker
100 g stuetempereret smør
2 æg
4 tsk lakridspulver (smag til)
Fremgangsmåde
Mørdej
Mørdej
300 g hvedemel
150 g stuetempereret smør
100 g flormelis
1 æg str. L
Mazarinmasse
250 g marcipan
150 g sukker
100 g stuetempereret smør
2 æg
4 tsk lakridspulver (smag til)
Fremgangsmåde
Mørdej
- Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej.
- Stil den i køleskab i ½ time inden den udrulles.
- Mens mørdejen hviler i køleskabet, laves mazarinmassen.
- Når mørdejen har hvilet, rulles den relativt tyndt ud, og der udstikkes cirkler med en diameter på 9 cm.
- Hver dejcirkel lægges ned i en alu muffinform og presses godt ned i formen.
- Fyld mazarinmasse 3/4 op i mørdejsformene.
- Glat dem evt. med bagsiden af en våd teske.
- Bag kagerne i ovnen ved 185 grader i ca. 15-18 minutter til de er gyldne og giver efter ved et let tryk.
- Når de er færdige vendes de straks ud på bagepapir, så bunden vender opad.
- Når de er kolde kan de evt. pyntes med glasur.
- Ælt marcipan og sukker sammen med hænderne.
- Ælt smørret i lidt ad gangen.
- Tilsæt æggene lidt ad gangen.
- Tilsæt lakridspulveret og smag til, så du får den mængde lakrids i, som du synes er passende.
Kommentarer
Send en kommentar