Mazariner med et strejf af lakrids

Ingredienser
Mørdej
300 g hvedemel
150 g stuetempereret smør
100 g flormelis
1 æg str. L

Mazarinmasse
250 g marcipan
150 g sukker
100 g stuetempereret smør
2 æg
4 tsk lakridspulver (smag til)

Fremgangsmåde
Mørdej 
  1. Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. 
  2. Stil den i køleskab i ½ time inden den udrulles.
  3. Mens mørdejen hviler i køleskabet, laves mazarinmassen.
  4. Når mørdejen har hvilet, rulles den relativt tyndt ud, og der udstikkes cirkler med en diameter på 9 cm. 
  5. Hver dejcirkel lægges ned i en alu muffinform og presses godt ned i formen.
  6. Fyld mazarinmasse 3/4 op i mørdejsformene.
  7. Glat dem evt. med bagsiden af en våd teske.
  8. Bag kagerne i ovnen ved 185 grader i ca. 15-18 minutter til de er gyldne og giver efter ved et let tryk.
  9. Når de er færdige vendes de straks ud på bagepapir, så bunden vender opad.
  10. Når de er kolde kan de evt. pyntes med glasur.
Mazarinmasse
  1. Ælt marcipan og sukker sammen med hænderne.
  2. Ælt smørret i lidt ad gangen.
  3. Tilsæt æggene lidt ad gangen.
  4. Tilsæt lakridspulveret og smag til, så du får den mængde lakrids i, som du synes er passende.  

Kommentarer

Populære opslag