Hindbærsnitter

Ingredienser
Mørdej
½ vaniljestang, polynesisk
70 g flormelis
150 g stuetempereret smør
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ dl vand

Hindbærmarmelade (kan evt. laves selv)
Flormelis
Krymmel

Fremgangsmåde
  1. Skrab kornene fra vaniljestangen ud med en lille kniv. 
  2. Mas kornene sammen med flormelis, så kornene skilles ad.
  3. Ælt flormelis/vaniljekorn, hvedemel, bagepulver og stuetempereret smør sammen.
  4. Kom til sidst vandet i og ælt det hurtigt sammen til en ensartet dej.
  5. Stil dejen på køl i ½ time.
  6. Rul dejen ud i en tykkelse på ca. 3 mm og udstik cirkler på en diameter på 8-9 cm.
  7. Læg dejcirklerne på bagepapir og bag dem ved 190 grader i ca. 8 minutter.
  8. Cirklerne må ikke være gennembagte som en småkage, men gerne virke lidt bløde. 
  9. Når cirklerne er kolde, skal halvdelen pyntes med glasur og krymmel.
  10. Den anden halvdel skal der et passende lag hindbærmarmelade på.

Kommentarer

Populære opslag