Gulerodsmuffins

Vi valgte at pynte denne kage med chokolade cream cheese frosting, da vi ville lave en påske-cupcake, hvor frostingen skulle være reden. Efter at have smagt kagen mener vi, at denne topping ikke passer så godt til gulerodskagen, da både kagen og toppingen er sød, så det nærmest bliver for meget. En anden gang ville vi nok i stedet lave en almindelig cream cheese topping.

Ingredienser
200 g sukker
5 store æggeblommer
1 vaniljestang
150 g hvedemel
1 spsk stødt kanel
2 tsk bagepulver
Skallen af ½ vasket citron
2 små, groftrevne gulerødder
½ lille, grøn, groftreven courgette
165 g smør
5 store æggehvider

Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Flæk en vaniljestang på langs og skrab kornene ud med en lille kniv.
  3. Tag en spsk af sukkeret og mas kornene sammen med sukkeret, så kornene skilles ad.
  4. Kom sukker, æggeblommer og vaniljekorn i en skål, og pisk det til en tyk snaps med en el-mixer.
  5. I en anden skål blandes mel, kanel, bagepulver og citronskal og vendes derefter i snapsen.
  6. Vend forsigtigt de groftrevne gulerødder og courgetten deri.
  7. Smelt smørret og vend det i dejen.
  8. Hviderne piskes stive og vendes forsigtigt i, til massen kun lige er ensartet.
  9. Læg papirforme i en muffinform og fyld dejen 2/3 op.
  10. Bag dem i ca. 7-8 minutter til de virker faste og der ikke hænger noget ved, når du stikker en kødnål i.

Kommentarer

Populære opslag