Brun kage med brown ale




Ingredienser
Kagedej
2½ dl brown ale (f. eks. Albani) 
250 g smør
80 g kakao
200 g sukker
200 g brun farin
2 æg
1 tsk vaniljesukker
1½ dl kærnemælk
280 g hvedemel
2 tsk natron
½ tsk bagepulver

Cream cheese frosting med kakao
50 g smør
250 g flormelis
200 g flødeost naturel
5 tsk kakao

Fremgangsmåde
Kagedej
  1. Tænd ovnen på 170 grader. (155 grader varmluft) 
  2. Kom bagepapir i bunden af en 23 cm springform og smør siderne godt med smør.
  3. Kom øl og smør i en gryde og varm det forsigtigt op til smørret er smeltet.
  4. Tag gryden af varmen og tilsæt kakao, farin og sukker. 
  5. Bland æg, vanilje og kærnemælk i en kande og rør æggeblandingen i ølblandingen.
  6. Sigt hvedemel, natron og bagepulver ned i dejen mens der røres med en el-mixer (eller røremaskine), der kører på laveste hastighed.
  7. Skrab skålens sider ned og rør indtil dejen er glat.
  8. Hæld dejen i springformen og bag den i ca. 45 minutter, til dejen giver efter ved et let tryk, og der ikke hænger noget ved, hvis du stikker en kødnål i kagen.
  9. Lad kagen køle ca. 30 minutter i formen. Vend den derefter ud på et stykke bagepapir og lad den køle helt af på en bagerist.
Cream cheese frosing med kakao
  1. Rør stuetempereret smør sammen med flormelis med en el-mixer eller røremaskine, der kører på lav hastighed.
  2. Når blandingen er grynet men uden klumper tilsættes flødeosten, mens der stadig køres på lav hastighed. 
  3. Når frostingen er glat tilsættes kakao - der fortsættes på lav hastighed indtil al kakao er optaget i frostingen, derefter skrues der op til middel hastighed, indtil frostingen er let og luftig.
  4. Flyt den afkølede kage over på et fad og fordel frostingen på kagen.

Kommentarer

Populære opslag