Muldvarpeskud
Ingredienser
400 g svesker uden sten
3 dl vand
85 g sukker
50-75 g mandler
Creme
4 dl fløde 9%
1 stang vanilje
3 æggeblommer
3 spsk sukker
2 tsk majsstivelse
1 dl piskefløde
Pynt
2½ dl piskefløde
Høvlet chokolade
Fremgangsmåde
400 g svesker uden sten
3 dl vand
85 g sukker
50-75 g mandler
Creme
4 dl fløde 9%
1 stang vanilje
3 æggeblommer
3 spsk sukker
2 tsk majsstivelse
1 dl piskefløde
Pynt
2½ dl piskefløde
Høvlet chokolade
Fremgangsmåde
- Kom svesker, vand og sukker i en gryde og bring det i kog.
- Lad sveskerne småkoge i 6-8 minutter.
- Tag gryden af varmen og lad sveskerne afkøle i lagen.
- Skold og smut mandlerne og anbring 1 mandel på sveskestenens plads.
- Læg sveskerne i bunden af en skål.
- Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud.
- Mas kornene med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad.
- Bring fløde og vaniljestang + korn i kog.
- Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse godt sammen.
- Tag vaniljestangen op af mælken og pisk lidt af den kogende fløde i æggene og hæld det derefter tilbage i gryden.
- Kog cremen op og sæt den derefter til afkøling.
- Pisk af og til i cremen, så den ikke trækker skind.
- Når cremen er kold, piskes 1 dl piskefløde til skum og vendes i cremen.
- Hæld cremen over sveskerne.
- Pisk 2½ dl piskefløde til skum og fordel det ovenpå cremen.
- Riv eller høvl noget mørk chokolade og drys det ovenpå kagen.
Ytigsiterka Fabian Byrd https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=0chronscelabbu.Descargar-Ink-Plane-gratuita
SvarSlethayralala