Muldvarpeskud

Ingredienser
400 g svesker uden sten
3 dl vand
85 g sukker
50-75 g mandler

Creme
4 dl fløde 9%
1 stang vanilje
3 æggeblommer
3 spsk sukker
2 tsk majsstivelse
1 dl piskefløde

Pynt
2½ dl piskefløde
Høvlet chokolade

Fremgangsmåde
  1. Kom svesker, vand og sukker i en gryde og bring det i kog. 
  2. Lad sveskerne småkoge i 6-8 minutter.
  3. Tag gryden af varmen og lad sveskerne afkøle i lagen.
  4. Skold og smut mandlerne og anbring 1 mandel på sveskestenens plads.
  5. Læg sveskerne i bunden af en skål.
Creme
  1. Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud.
  2. Mas kornene med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad. 
  3. Bring fløde og vaniljestang + korn i kog.
  4. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse godt sammen.
  5. Tag vaniljestangen op af mælken og pisk lidt af den kogende fløde i æggene og hæld det derefter tilbage i gryden.
  6. Kog cremen op og sæt den derefter til afkøling.
  7. Pisk af og til i cremen, så den ikke trækker skind.
  8. Når cremen er kold, piskes 1 dl piskefløde til skum og vendes i cremen.
  9. Hæld cremen over sveskerne.
  10. Pisk 2½ dl piskefløde til skum og fordel det ovenpå cremen.
  11. Riv eller høvl noget mørk chokolade og drys det ovenpå kagen.


Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag