Browniebund med oreo fromage
Ingredienser
Browniebund
100 g ren chokolade
150 g smør
125 g mel
15 g kakaopulver
1/2 tsk bagepulver
300 g brun farin
1 knivspids salt
1 tsk vanillesukker
2 æg
Oreo fromage
5 blade husblas
5 dl ymer
6 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
2½ dl piskefløde
1½ pk Oreo
Fremgangsmåde
Browniebund
Browniebund
100 g ren chokolade
150 g smør
125 g mel
15 g kakaopulver
1/2 tsk bagepulver
300 g brun farin
1 knivspids salt
1 tsk vanillesukker
2 æg
Oreo fromage
5 blade husblas
5 dl ymer
6 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
2½ dl piskefløde
1½ pk Oreo
Fremgangsmåde
Browniebund
- Opvarm ovnen til 180 grader.
Smør/beklæd bageformen. - Knæk chokoladen i en skål.
Smelt smørret over vandbad. Når smørret er smeltet kommes chokoladen i smørret, og det tages af vandbadet. Rør med jævne mellemrum. - Tag skålen af varmen og lad chokoladen køle lidt af. Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en anden skål.
- Pisk æggene i en tredje skål og tilsæt derefter sukker og vanillesukker. Rør ingredienserne sammen, indtil de lige nøjagtigt er blevet blandet.
- Vend/rør forsigtigt den smeltede chokolade i æggeblandingen. Rør dernæst forsigtigt melblandingen i dejen. Der må ikke være noget synligt mel.
- Hæld blandingen i bageformen, udjævn toppen med en dejskraber, og bag kagen i ca. 25-30 minutter, til den er fast, men stadig klæg.
- Når kagen er kølet af efter bagning, stik da cirkler ud med udstiksforme en diameter på 9 cm. og lad browniebunden blive i formene.
- Kom kageplast rundt langs siderne i formen
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Knus Oreo kiksene i en blender, så det bliver helt finthakket...
- Rør ymer, sukker, vaniljesukker og Oreo sammen.
- Pisk fløden til skum og vend det i ymer blandingen.
- Tag husblassen op af vandet og smelt det ved svag varme i en gryde.
- Når husblassen er helt smeltet, kommes et par spsk af ymer blandingen op i gryden, og det røres godt sammen.
- Indholdet af gryden vendes over i den resterende ymer blanding og det røres sammen.
- Hæld fromagen ovenpå browniebundene og sæt det på køl i minimum 4 timer.
- Når fromagen er stiv løsnes kagerne forsigtigt fra formene og de halveres med en varm kniv.
- Forslag til pynt : en fromage roset, en halv oreo og en spiselig blomst 😊
Kommentarer
Send en kommentar