Flødeboller

Ingredienser - ca. 30 stk.
400-500 g marcipan
300 g sukker
1 dl vand
150 g past. æggehvide
200 g frosne bær
Mørk overtrækschokolade

Fremgangsmåde
  1. Kog de frosne bær op, og lad det stå og køle af. Si evt. kernerne fra.
  2. Form marcipanen til en rulle med en diameter på 5 cm (7cm hvis det skal være bøffer) og skær 30 skiver.
  3. Læg marcipanskiverne på bagepapir og bag dem ved 180 grader i 5-8 minutter.
  4. Kog sukker og vand op i 2-3 minutter.
  5. Pisk æggehviderne let og tilsæt derefter sukkermassen meget langsomt, så æggehviderne ikke falder sammen. Pisk imens!
  6. Pisk massen stiv med en håndmikser eller en røremaskine ved middel hastighed i 15 minutter.
    OBS! Det er vigtigt, at massen bliver pisket meget stiv.
  7. Vend bærrene i den stiftpiskede guf og kom den færdige guf i en sprøjtepose.
  8. Sprøjt guffen ud på marcipanbundene i toppe.
    OBS! Guffen falder lidt sammen, når den kommer i ovnen.
  9. Bag flødebollerne i minimum 5 minutter ved 180 grader, så de får en fast overflade og stil til afkøling.
  10. Efter afkølingen tempereres chokoladen.
  11. Tag en gaffel, palet eller lignende, stil en flødebolle derpå og hold den over chokoladen. Hæld chokoladen over med en ske, og bank meget forsigtigt mod kanten, så den overskydende chokolade løber af.

Kommentarer

Populære opslag