Karamelbrownie med bagte rabarber

Ingredienser
Karamelbrownie
150 g ren chokolade
225 g smør
185 g mel
25 g kakaopulver
3/4 tsk bagepulver
450 g brun farin
1 knivspids salt
1½ tsk vanillesukker
3 æg

1 dåse kondenceret mælk - OBS! skal koges dagen før. Dåsen stilles i en gryde og dækkes med vand og koges i 3 timer, så det bliver til karamel. Sættes til afkøling på køkkenbordet til næste dag.

Bagte rabarber
500 g rabarber
200 g sukker
1 vaniljestang
saften fra 1 citron

Fremgangsmåde
Karamelbrownie
  1. Opvarm ovnen til 180 grader.
    Smør/beklæd en 23 cm springform.
  2. Knæk chokoladen i en skål.
    Smelt smørret over vandbad. Når smørret er smeltet kommes chokoladen i smørret, og det tages af vandbadet. Rør med jævne mellemrum. 
  3. Tag skålen af varmen og lad chokoladen køle lidt af. Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en anden skål. 
  4. Pisk æggene i en tredje skål og tilsæt derefter sukker og vanillesukker. Rør ingredienserne sammen, indtil de lige nøjagtigt er blevet blandet. 
  5. Vend/rør forsigtigt den smeltede chokolade i æggeblandingen. Rør dernæst forsigtigt melblandingen i dejen. Der må ikke være noget synligt mel. 
  6. Hæld blandingen i bageformen, udjævn toppen med en dejskraber, og bag kagen i ca. 55-60 minutter, til den er fast, men stadig klæg.
    Lad kagen afkøle i formen.
  7. Når kagen er kold, flækkes den på midten, så du har en top og en bund. Karamellen fordeles på bunden og toppen lægges på.
 Bagte rabarber
  1. Tænd ovnen på 160 grader
  2. Rens rabarberne og skær dem i 1 cm tykke skiver.
  3. Læg dem i et ovnfast fad, der er stort nok til, at de kan ligge i et lag.
  4. Flæk vaniljestangen med en lille kniv og skrab vaniljekornene ud og mas dem sammen med 1 spsk af sukkeret, så vaniljekornene skilles ad. 
  5. Pres citronen og fordel citronsaft, sukker og vaniljekorn over rabarberne.
  6. Bag dem i ovnene i 30 minutter. Undlad at røre i dem undervejs.
  7. Kom rabarberne i en skål og hæld saften over i en gryde og kog det lidt ind, så det bliver til rabarbersirup.
  8. Hæld siruppen over rabarberne og lad det køle af inden servering.

Kommentarer

Populære opslag