Karamelbrownie med bagte rabarber
Ingredienser
Karamelbrownie
150 g ren chokolade
225 g smør
185 g mel
25 g kakaopulver
3/4 tsk bagepulver
450 g brun farin
1 knivspids salt
1½ tsk vanillesukker
3 æg
1 dåse kondenceret mælk - OBS! skal koges dagen før. Dåsen stilles i en gryde og dækkes med vand og koges i 3 timer, så det bliver til karamel. Sættes til afkøling på køkkenbordet til næste dag.
Bagte rabarber
500 g rabarber
200 g sukker
1 vaniljestang
saften fra 1 citron
Fremgangsmåde
Karamelbrownie
Karamelbrownie
150 g ren chokolade
225 g smør
185 g mel
25 g kakaopulver
3/4 tsk bagepulver
450 g brun farin
1 knivspids salt
1½ tsk vanillesukker
3 æg
1 dåse kondenceret mælk - OBS! skal koges dagen før. Dåsen stilles i en gryde og dækkes med vand og koges i 3 timer, så det bliver til karamel. Sættes til afkøling på køkkenbordet til næste dag.
Bagte rabarber
500 g rabarber
200 g sukker
1 vaniljestang
saften fra 1 citron
Fremgangsmåde
Karamelbrownie
- Opvarm ovnen til 180 grader.
Smør/beklæd en 23 cm springform. - Knæk chokoladen i en skål.
Smelt smørret over vandbad. Når smørret er smeltet kommes chokoladen i smørret, og det tages af vandbadet. Rør med jævne mellemrum. - Tag skålen af varmen og lad chokoladen køle lidt af. Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en anden skål.
- Pisk æggene i en tredje skål og tilsæt derefter sukker og vanillesukker. Rør ingredienserne sammen, indtil de lige nøjagtigt er blevet blandet.
- Vend/rør forsigtigt den smeltede chokolade i æggeblandingen. Rør dernæst forsigtigt melblandingen i dejen. Der må ikke være noget synligt mel.
- Hæld blandingen i bageformen, udjævn toppen med en dejskraber, og
bag kagen i ca. 55-60 minutter, til den er fast, men stadig klæg.
Lad kagen afkøle i formen. - Når kagen er kold, flækkes den på midten, så du har en top og en bund. Karamellen fordeles på bunden og toppen lægges på.
- Tænd ovnen på 160 grader
- Rens rabarberne og skær dem i 1 cm tykke skiver.
- Læg dem i et ovnfast fad, der er stort nok til, at de kan ligge i et lag.
- Flæk vaniljestangen med en lille kniv og skrab vaniljekornene ud og mas dem sammen med 1 spsk af sukkeret, så vaniljekornene skilles ad.
- Pres citronen og fordel citronsaft, sukker og vaniljekorn over rabarberne.
- Bag dem i ovnene i 30 minutter. Undlad at røre i dem undervejs.
- Kom rabarberne i en skål og hæld saften over i en gryde og kog det lidt ind, så det bliver til rabarbersirup.
- Hæld siruppen over rabarberne og lad det køle af inden servering.
Kommentarer
Send en kommentar