Jordbærtærte
Ingredienser
Mørdej
150 g mel
100 g smør
50 g sukker
1 æg
Fyld
100 g smør
100 g sukker
100 g marcipan
1 æg
Creme
2½ dl mælk
3 æggeblommer
1 vaniljestang
75 g sukker
20 g majsstivelse
1 dl piskefløde
Pynt
100 g mørk chokolade
500 g friske jordbær
½ glas ribsgele
Fremgangsmåde
Mørdej
Mørdej
150 g mel
100 g smør
50 g sukker
1 æg
Fyld
100 g smør
100 g sukker
100 g marcipan
1 æg
Creme
2½ dl mælk
3 æggeblommer
1 vaniljestang
75 g sukker
20 g majsstivelse
1 dl piskefløde
Pynt
100 g mørk chokolade
500 g friske jordbær
½ glas ribsgele
Fremgangsmåde
Mørdej
- Smuldr margarinen i melet, så det ligner brødkrummer - det er lettest at bruge en røremaskine.
- Tilsæt sukker og æg og ælt hurtigt dejen sammen.
- Lad dejen hvile i køleskab i 30 minutter.
- Rør smør og sukker sammen.
- Tilsæt marcipan og æg rør det sammen til en ensartet masse.
- Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud.
- Mas kornene med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad.
- Pisk æggeblommer og sukker hvidt og rør derefter majsstivelsen i.
- Kog mælken med vaniljestang + korn.
- Tag vaniljestangen op af mælken og hæld den kogende mælk ned i æggemassen.
- Hæld mælk/æg tilbage i gryden igen og pisk i det indtil det koger op og tykner.
- Sæt cremen til afkøling.
- Når cremen er helt kold piskes 1 dl fløde til skum og vendes i.
- Rul mørdejen ud og beklæd en tærteform på 28 cm.
- Fordel marcipan-fyldet ovenpå og bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Lad bunden køle.
- Når bunden er kold smeltes 100 g mørk chokolade (evt. med en lille klat smør så den ikke knækker, når man skærer i den)
- Smør chokoladen på bunden og lad det størkne.
- Fordel cremen over chokoladen.
- Pynt med halve jordbær.
- Smelt ribsgeleen og kom den over jordbærrene med en ske.
avaledro Sonia Pollock https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=quicalapo.Descargar-Rogue-Robots-gratuita-2022
SvarSletstorhasgaha