Jordbærtærte

Ingredienser
Mørdej
150 g mel
100 g smør
50 g sukker
1 æg

Fyld
100 g smør
100 g sukker
100 g marcipan
1 æg

Creme
2½ dl mælk
3 æggeblommer
1 vaniljestang
75 g sukker
20 g majsstivelse
1 dl flødeskum

Pynt
100 g mørk chokolade
500 g friske jordbær
½ glas ribsgele

Fremgangsmåde
Mørdej
  1. Smuldr margarinen i melet, så det ligner brødkrummer - det er lettest at bruge en røremaskine.
  2. Tilsæt sukker og æg og ælt hurtigt dejen sammen.
  3. Lad dejen hvile i køleskab i 30 minutter.
Fyld
  1. Rør smør og sukker sammen.
  2. Tilsæt marcipan og æg rør det sammen til en ensartet masse.
Creme
  1. Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud. 
  2. Mas kornene med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad.
  3. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og rør derefter majsstivelsen i.
  4. Kog mælken med vaniljestang + korn.
  5. Tag vaniljestangen op af mælken og hæld den kogende mælk ned i æggemassen.
  6. Hæld mælk/æg tilbage i gryden igen og pisk i det indtil det koger op og tykner.
  7. Sæt cremen til afkøling.
  8. Når cremen er helt kold piskes 1 dl fløde til skum og vendes i.
Opbygning
  1. Rul mørdejen ud og beklæd en tærteform på 28 cm.
  2. Fordel marcipan-fyldet ovenpå og bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
  3. Lad bunden køle.
  4. Når bunden er kold smeltes 100 g mørk chokolade (evt. med en lille klat smør så den ikke knækker, når man skærer i den)
  5. Smør chokoladen på bunden og lad det størkne.
  6. Fordel cremen over chokoladen.
  7. Pynt med halve jordbær.
  8. Smelt ribsgeleen og kom den over jordbærrene med en ske.

Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag