Hvidløgsbrød

Ingredienser ca. 16 stk
375 g hvedemel
25 g gær
2 tsk sukker
1 tsk salt
2 dl vand
60 g smeltet smør
2 spsk yoghurt naturel

Persille
Hvidløg
Olie eller smeltet smør

Fremgangsmåde
  1. Opløs gæren i lunkent vand.
  2. Tilsæt sukker, salt, yoghurt naturel, smeltet smør og det meste af melet.
  3. Ælt det hele sammen til en blød dej og tilsæt det sidste mel, hvis dejen er klistret.
  4. Ælt dejen 10-15 minutter, så den bliver glat og elastisk (meget gerne i en røremaskine ved lav hastighed) 
  5. Læg dejen i en olieret skål og lad den hæve 1 time, eller til den har dobbelt størrelse.
  6. Vend dejen ud på et meldrysset bord og slå luften ud af dejen.
  7. Del dejen i 4 stykker og del hver portion i 4.
  8. Form 16 boller og tryk dem til flade cirkler på ca. 8 cm.
  9. Lad dem have tildækket og lunt på en bageplade i ca. 20-30 minutter
  10. Bag brødene øverst i ovnen i ca. 8 minutter ved 200 grader (varmluft 180 grader)
  11. Straks brødene kommer ud af ovnen pensles de med olie/smeltet smør, persille og knust hvidløg.

Kommentarer

Populære opslag