Hvidløgsbrød
Ingredienser ca. 16 stk
375 g hvedemel
25 g gær
2 tsk sukker
1 tsk salt
2 dl vand
60 g smeltet smør
2 spsk yoghurt naturel
Persille
Hvidløg
Olie eller smeltet smør
Fremgangsmåde
375 g hvedemel
25 g gær
2 tsk sukker
1 tsk salt
2 dl vand
60 g smeltet smør
2 spsk yoghurt naturel
Persille
Hvidløg
Olie eller smeltet smør
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i lunkent vand.
- Tilsæt sukker, salt, yoghurt naturel, smeltet smør og det meste af melet.
- Ælt det hele sammen til en blød dej og tilsæt det sidste mel, hvis dejen er klistret.
- Ælt dejen 10-15 minutter, så den bliver glat og elastisk (meget gerne i en røremaskine ved lav hastighed)
- Læg dejen i en olieret skål og lad den hæve 1 time, eller til den har dobbelt størrelse.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og slå luften ud af dejen.
- Del dejen i 4 stykker og del hver portion i 4.
- Form 16 boller og tryk dem til flade cirkler på ca. 8 cm.
- Lad dem have tildækket og lunt på en bageplade i ca. 20-30 minutter
- Bag brødene øverst i ovnen i ca. 8 minutter ved 200 grader (varmluft 180 grader)
- Straks brødene kommer ud af ovnen pensles de med olie/smeltet smør, persille og knust hvidløg.
Kommentarer
Send en kommentar