Trifli cupcake
Ingredienser
Cupcake ca. 15 stk a 1 dl
80 g smør, blødgjort
280 g sukker
240 g hvedemel
2 tsk vaniljesukker
2,5 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 store æg
2 1/2 dl mælk
Frosting
3½ dl piskefløde
40 g flormelis
½ tsk vaniljeessens
Kagecreme
1 æg
2 spsk sukker
2,5 tsk Maizena majsstivelse
2,5 dl mælk
0,5 vaniljestang
3 dl god marmelade.
Fremgangsmåde
Cupcake
Cupcake ca. 15 stk a 1 dl
80 g smør, blødgjort
280 g sukker
240 g hvedemel
2 tsk vaniljesukker
2,5 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 store æg
2 1/2 dl mælk
Frosting
3½ dl piskefløde
40 g flormelis
½ tsk vaniljeessens
Kagecreme
1 æg
2 spsk sukker
2,5 tsk Maizena majsstivelse
2,5 dl mælk
0,5 vaniljestang
3 dl god marmelade.
Fremgangsmåde
Cupcake
- Tænd ovnen på 170 grader.
- Læg papirforme i en muffinform.
- Rør smør, sukker, mel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål med en el-mikser på lav hastighed. Det skal ligne krummer.
- Rør æg og mælk sammen og hæld det langsomt i smørblandingen. Rør dejen på middel hastighed, til den er glat og ensartet.
- Del dejen ud i papirformene, så de er fyldt 2/3 op.
- Bag kagerne i ovnen i 20-25 minutter, til der ikke hænger noget ved, når du stikker en tandstik deri.
- Når kagerne er færdigbagte tager du dem ud og lader dem køle på en bagerist.
- Pisk fløden til den danner bløde toppe.
- Tilsæt flormelis og pisk videre til fløden danner stive toppe.
- Vend vaniljeessensen i med en ske.
- Kom frostingen i en sprøjtepose med en stor tylle
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene sammen med sukkeret, så kornene skilles ad.
- Pisk ægget med sukker/vanilje og Maizena - og bland det med mælken.
- Bring cremen i kog under piskning, og lag den koge godt igennem. Smag evt. til med mere sukker.
- Afkøl cremen. Rør af og til i cremen, mens den køler.
- Lav et hul på ca. 1½ cm i diameter i midten af den kolde cupcake. Hullet skal næsten nå ned til bunden af kagen.
- Kom en stor teskefuld marmelade ned i hullet.
- Luk hullet med noget af den afskårne kagedej.
- Sprøjt en pæn roset af frostingen på den ene halvdel af cupcaken.
- Kom den kolde kagecreme i en sprøjtepose med tylle, og lav en eller flere rosetter på den anden halvdel af cupcaken.
- Drys med chokoladekrymmel eller andet pynt.
Kommentarer
Send en kommentar