Bananasplit cupcakes

Ingredienser
Banancupcakes
2,5 dl mælk
3 store æg
2 tsk vaniljeessens
170 g usaltet smør, stuetempereret og skåret i firkanter
300 g hvedemel, sigtet
300 g sukker
3 tsk bagepulver
3/4 tsk salt
2 mellemstore bananer, modne og mosede

Frosting
3½ dl piskefløde
40 g flormelis
½ tsk vaniljeessens

Chokoladeganache
225 g hakket mørk chokolade
2½ dl piskefløde
1 spsk sirup

Fremgangsmåde
Banancupcakes ca. 20 stk a 1 dl
  1. Forvarm ovnen til 175 grader, og fyld en muffinplade med papirforme. 
  2. Mos bananerne grundigt med en gaffel, til de bliver til en blød og glat masse. Stil det til side. 
  3. Pisk æg, vaniljeessens og 0,5 dl mælk sammen i en mellemstor skål, og stil den til side. 
  4. Pisk eller sigt mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en stor skål. 
  5. Tilsæt smørret og resten af mælken til de tørre ingredienser. 
  6. Pisk med håndmikseren på laveste hastighed, til alle tørre lommer er væk. Sæt så hastigheden lidt op, og pisk godt sammen i cirka 2 minutter. Sørg for at få dejen, der sidder på skålens sider, med. 
  7. Tilsæt æggeblandingen lidt ad gangen, og pisk, til det er blandet godt. 
  8. Tilsæt de mosede bananer og rør, til det er rigtig godt blandet. 
  9. Fyld papirformene ca. 2/3, og bag kagerne i ca. 24 minutter, eller til du kan stikke en tandstik i kagen, uden at dejen hænger ved. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem hvile i 10 minutter. Vend dem ud på en rist, og lad dem køle helt af.
Chokoladeganache
  1. Varm fløden op til omkring 80 grader.
  2. Tilsæt den hakkede chokolade og pisk indtil al chokoladen er smeltet, og blandingen er glat og cremet.
  3. Lad den stå i 2 minutter - tilsæt sirup og rør godt.
  4. Lad ganachen stå og køle af ved stuetemperatur. Rør i den indimellem. 
Frosting
  1. Pisk fløden til den danner bløde toppe.
  2. Tilsæt flormelis og pisk videre til fløden danner stive toppe.
  3. Vend vaniljeessensen i med en ske.
  4. Kom frostingen i en sprøjtepose med en stor tylle.
  5. Sprøjt frostingen på den kolde cupcake.
  6. Hæld den kolde chokoladeganache over frostingen med en ske, så det kan "løbe" ned ad frostingen.
  7. Pynt med et bær :-) 

Kommentarer

Populære opslag