Bananasplit cupcakes
Ingredienser
Banancupcakes
2,5 dl mælk
3 store æg
2 tsk vaniljeessens
170 g usaltet smør, stuetempereret og skåret i firkanter
300 g hvedemel, sigtet
300 g sukker
3 tsk bagepulver
3/4 tsk salt
2 mellemstore bananer, modne og mosede
Frosting
3½ dl piskefløde
40 g flormelis
½ tsk vaniljeessens
Chokoladeganache
225 g hakket mørk chokolade
2½ dl piskefløde
1 spsk sirup
Fremgangsmåde
Banancupcakes ca. 20 stk a 1 dl
Banancupcakes
2,5 dl mælk
3 store æg
2 tsk vaniljeessens
170 g usaltet smør, stuetempereret og skåret i firkanter
300 g hvedemel, sigtet
300 g sukker
3 tsk bagepulver
3/4 tsk salt
2 mellemstore bananer, modne og mosede
Frosting
3½ dl piskefløde
40 g flormelis
½ tsk vaniljeessens
Chokoladeganache
225 g hakket mørk chokolade
2½ dl piskefløde
1 spsk sirup
Fremgangsmåde
Banancupcakes ca. 20 stk a 1 dl
- Forvarm ovnen til 175 grader, og fyld en muffinplade med papirforme.
- Mos bananerne grundigt med en gaffel, til de bliver til en blød og glat masse. Stil det til side.
- Pisk æg, vaniljeessens og 0,5 dl mælk sammen i en mellemstor skål, og stil den til side.
- Pisk eller sigt mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en stor skål.
- Tilsæt smørret og resten af mælken til de tørre ingredienser.
- Pisk med håndmikseren på laveste hastighed, til alle tørre lommer er væk. Sæt så hastigheden lidt op, og pisk godt sammen i cirka 2 minutter. Sørg for at få dejen, der sidder på skålens sider, med.
- Tilsæt æggeblandingen lidt ad gangen, og pisk, til det er blandet godt.
- Tilsæt de mosede bananer og rør, til det er rigtig godt blandet.
- Fyld papirformene ca. 2/3, og bag kagerne i ca. 24 minutter, eller til du kan stikke en tandstik i kagen, uden at dejen hænger ved. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem hvile i 10 minutter. Vend dem ud på en rist, og lad dem køle helt af.
- Varm fløden op til omkring 80 grader.
- Tilsæt den hakkede chokolade og pisk indtil al chokoladen er smeltet, og blandingen er glat og cremet.
- Lad den stå i 2 minutter - tilsæt sirup og rør godt.
- Lad ganachen stå og køle af ved stuetemperatur. Rør i den indimellem.
- Pisk fløden til den danner bløde toppe.
- Tilsæt flormelis og pisk videre til fløden danner stive toppe.
- Vend vaniljeessensen i med en ske.
- Kom frostingen i en sprøjtepose med en stor tylle.
- Sprøjt frostingen på den kolde cupcake.
- Hæld den kolde chokoladeganache over frostingen med en ske, så det kan "løbe" ned ad frostingen.
- Pynt med et bær :-)
Kommentarer
Send en kommentar