Lakridsbunde med vanilje og solbærfromage
Ingredienser
Lakridsbund
100 g marcipan
60 g sukker
140 g mel
2 tsk bagepulver
80 g smør
4 tsk rålakridspulver
4 æg
Vaniljefromage
5 blade husblas
½ liter ymer
4 spsk sukker
1 vaniljestang
1/4 liter piskefløde
Solbærfromage
2½ dl piskefløde
150 g solbær
1½ dl pasteuriseret æggehvide
120 g sukker
4 blade husblas
Fremgangsmåde
Lakridsbunde
Lakridsbund
100 g marcipan
60 g sukker
140 g mel
2 tsk bagepulver
80 g smør
4 tsk rålakridspulver
4 æg
Vaniljefromage
5 blade husblas
½ liter ymer
4 spsk sukker
1 vaniljestang
1/4 liter piskefløde
Solbærfromage
2½ dl piskefløde
150 g solbær
1½ dl pasteuriseret æggehvide
120 g sukker
4 blade husblas
Fremgangsmåde
Lakridsbunde
- Ælt alle ingredienserne (undtagen æg) sammen.
- Pisk æggene i et ad gangen, til dejen er ensartet og luftig.
- Fordel dejen på to stykker bagepapir, så der er to bunde på 23 cm i diameter.
- Bag bundene i ca. 10 minutter ved 175 grader.
- Når bundene er kolde, skæres der ca. 1 cm af den ene bund, så dens diameter bliver 21 cm (dermed kan den midterste bund "gemme" sig inden i kagen).
- Kom bagepapir i bunden af en 23 cm springform og kageplast indvendig langs siden.
- Læg forsigtigt den største bund ned i springformen.
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv.
- Tag ca. 1 spsk af sukkeret og mas det sammen med vaniljekornene, så de deler sig .
- Rør ymer, sukker og vaniljekorn sammen.
- Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt det i en gryde.
- Kom lidt af ymerblandingen op i gryden til husblassen og rør det godt sammen.
- Vend det op i resten af ymerblandingen.
- Pisk fløden til skum og vend det i.
- Hæld ymerfromagen over bunden i springformen og sæt den på køl i et par timer.
- Når fromagen føles fast, lægges den mindste lakridsbund ovenpå fromagen.
- Ved benyttelse af frosne bær, start med at give dem et opkog.
- Blend bærrene.
- Når de blendede bær er kolde, piskes fløden og solbærrene vendes i.
- Husblassen udblødes og smeltes, hvorefter det vendes i solbærskummet.
- Til sidst piskes æggehviderne stive med sukkeret og vendes i.
- Hæld det ud oven på lakridsbunden og stil det på køl i minimum 4 timer. OBS. Jeg brugte ikke det hele af solbærfromagen, da jeg så syntes, at laget blev for tykt.
Kommentarer
Send en kommentar