Lakridsbunde med vanilje og solbærfromage

Ingredienser
Lakridsbund
100 g marcipan
60 g sukker
140 g mel
2 tsk bagepulver
80 g smør
4 tsk rålakridspulver
4 æg

Vaniljefromage
5 blade husblas
½ liter ymer
4 spsk sukker
1 vaniljestang
1/4 liter piskefløde

Solbærfromage
2½ dl piskefløde
150 g solbær
1½ dl pasteuriseret æggehvide
120 g sukker
4 blade husblas

Fremgangsmåde
Lakridsbunde
  1. Ælt alle ingredienserne (undtagen æg) sammen.
  2. Pisk æggene i et ad gangen, til dejen er ensartet og luftig.
  3. Fordel dejen på to stykker bagepapir, så der er to bunde på 23 cm i diameter.
  4. Bag bundene i ca. 10 minutter ved 175 grader.
  5. Når bundene er kolde, skæres der ca. 1 cm af den ene bund, så dens diameter bliver 21 cm (dermed kan den midterste bund "gemme" sig inden i kagen).
  6. Kom bagepapir i bunden af en 23 cm springform og kageplast indvendig langs siden.
  7. Læg forsigtigt den største bund ned i springformen.
Vaniljefromage
  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv.
  3. Tag ca. 1 spsk af sukkeret og mas det sammen med vaniljekornene, så de deler sig .
  4. Rør ymer, sukker og vaniljekorn sammen.
  5. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt det i en gryde.
  6. Kom lidt af ymerblandingen op i gryden til husblassen og rør det godt sammen.
  7. Vend det op i resten af ymerblandingen.
  8. Pisk fløden til skum og vend det i.
  9. Hæld ymerfromagen over bunden i springformen og sæt den på køl i et par timer.
  10. Når fromagen føles fast, lægges den mindste lakridsbund ovenpå fromagen.
 Solbærfromage
  1. Ved benyttelse af frosne bær, start med at give dem et opkog. 
  2. Blend bærrene.
  3. Når de blendede bær er kolde, piskes fløden og solbærrene vendes i. 
  4. Husblassen udblødes og smeltes, hvorefter det vendes i solbærskummet. 
  5. Til sidst piskes æggehviderne stive med sukkeret og vendes i. 
  6. Hæld det ud oven på lakridsbunden og stil det på køl i minimum 4 timer. OBS. Jeg brugte ikke det hele af solbærfromagen, da jeg så syntes, at laget blev for tykt.

Kommentarer

Populære opslag