Tærte med brombær, creme og nødder
Ingredienser
Mørdejsbund
225 g mel
50 g flormelis
175 g smør
1 æggeblomme
Creme
2 æggeblommer
50 g melis
25 g mel
2½ dl mælk
2-3 tsk vaniljesukker
Nøddemasse
50 g hasselnødder
25 g mandler
50 g sukker
1 æggehvide
6 spsk brombærmarmelade (kan udskiftes med anden marmelade eller friske bær)
Fremgangsmåde
Mørdejsbund
Mørdejsbund
225 g mel
50 g flormelis
175 g smør
1 æggeblomme
Creme
2 æggeblommer
50 g melis
25 g mel
2½ dl mælk
2-3 tsk vaniljesukker
Nøddemasse
50 g hasselnødder
25 g mandler
50 g sukker
1 æggehvide
6 spsk brombærmarmelade (kan udskiftes med anden marmelade eller friske bær)
Fremgangsmåde
Mørdejsbund
- Kom melet i en skål og smuldr smørret deri
- Kom resten af ingredienserne i
- Dejen æltes hurtigt sammen (så den ikke bliver håndvarm) evt. med en røremaskine (K-spade)
- Når dejen er æltet sammen stilles den på køl ca. ½ time
- 2/3 af dejen rulles ud til bund og kommes i en tærteform
Creme
- Æggeblommer, melis, mel og mælk blandes samme i en gryde
- Cremen bringes i kog under piskning
- Når cremen er tyk koges endnu ca. ½ min og stilles derefter til afkøling
- Når gryden er taget af blusset tilsættes vaniljesukkeret
Nøddemasse
- Hak nødderne groft
- Fordel cremen over tærtebunden
- Derefter kommes marmeladen på og derefter drysses nødderne oven på creme og marmelade
- Lav et gitter på tærten af resten af mørdejen
- Bages ved 200 grader i ca. 30 minutter
Kommentarer
Send en kommentar