Tærte med brombær, creme og nødder

Ingredienser
Mørdejsbund
225 g mel
50 g flormelis
175 g smør
1 æggeblomme

Creme
2 æggeblommer
50 g melis
25 g mel
2½ dl mælk
2-3 tsk vaniljesukker

Nøddemasse
50 g hasselnødder
25 g mandler
50 g sukker
1 æggehvide

6 spsk brombærmarmelade (kan udskiftes med anden marmelade eller friske bær)

Fremgangsmåde
Mørdejsbund
  1. Kom melet i en skål og smuldr smørret deri
  2. Kom resten af ingredienserne i
  3. Dejen æltes hurtigt sammen (så den ikke bliver håndvarm) evt. med en røremaskine (K-spade)
  4. Når dejen er æltet sammen stilles den på køl ca. ½ time
  5. 2/3 af dejen rulles ud til bund og kommes i en tærteform
Creme
  1. Æggeblommer, melis, mel og mælk blandes samme i en gryde
  2. Cremen bringes i kog under piskning
  3. Når cremen er tyk koges endnu ca. ½ min og stilles derefter til afkøling
  4. Når gryden er taget af blusset tilsættes vaniljesukkeret
Nøddemasse
  1. Hak nødderne groft
  2. Fordel cremen over tærtebunden
  3. Derefter kommes marmeladen på og derefter drysses nødderne oven på creme og marmelade
  4. Lav et gitter på tærten af resten af mørdejen
  5. Bages ved 200 grader i ca. 30 minutter

Kommentarer

Populære opslag