Pæretærte
Ingredienser
Bund
150 g smør
240 g hvedemel
125 g sukker
1 tsk vanillesukker
½ tsk ingefær
1 æg
evt. 1 spsk vand
Ca. 4 modne pærer (eller pærer/ferskner fra dåse)
Tesukker/perlemelis
Fremgangsmåde
Bund
Bund
150 g smør
240 g hvedemel
125 g sukker
1 tsk vanillesukker
½ tsk ingefær
1 æg
evt. 1 spsk vand
Ca. 4 modne pærer (eller pærer/ferskner fra dåse)
Tesukker/perlemelis
Fremgangsmåde
Bund
- Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
- Bland sukker, vanillesukker og ingefær i.
- Saml hurtigt dejen med æg og evt. vand.
- Læg dejen i køleskab i 1 time.
- Smør en tærteform på ca. 23 cm.
- Del dejen i 2 lige store stykker og rul den ene ud, så den passer til tærteformen
- Læg den udrullede dej i tærteformen og pres den op langs formens sider.
- Skræl pærerne, flæk dem og tag kernehuset ud.
- Læg de halve pærer i tærteformen med den buede side opad, og med stilkenden mod midten.
- Rul det sidste stykke dej ud, læg det ovenpå pærerne og tryk godt til i kanten.
- Pensl tærten med koldt vand og drys den med tesukker/perlemelis.
- Bag den ca. 30 min. v. 200 grader (alm. ovn) til den er gyldenbrun i kanterne.
- Serveres lun med flødeskum eller creme fraiche :-)
Kommentarer
Send en kommentar