Pæretærte

Ingredienser
Bund
150 g smør
240 g hvedemel
125 g sukker
1 tsk vanillesukker
½ tsk ingefær
1 æg
evt. 1 spsk vand
Ca. 4 modne pærer (eller pærer/ferskner fra dåse)
Tesukker/perlemelis

Fremgangsmåde
Bund

  1.  Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  2. Bland sukker, vanillesukker og ingefær i.
  3. Saml hurtigt dejen med æg og evt. vand.
  4. Læg dejen i køleskab i 1 time.
  5. Smør en tærteform  på ca. 23 cm.
  6. Del dejen i 2 lige store stykker og rul den ene ud, så den passer til tærteformen
  7. Læg den udrullede dej i tærteformen og pres den op langs formens sider.
  8. Skræl pærerne, flæk dem og tag kernehuset ud.
  9. Læg de halve pærer i tærteformen med den buede side opad, og med stilkenden mod midten.
  10. Rul det sidste stykke dej ud, læg det ovenpå pærerne og tryk godt til i kanten. 
  11. Pensl tærten med koldt vand og drys den med tesukker/perlemelis.
  12. Bag den ca. 30 min. v. 200 grader (alm. ovn) til den er gyldenbrun i kanterne.
  13. Serveres lun med flødeskum eller creme fraiche :-)

Kommentarer

Populære opslag