Jule-cupcakes med appelsin
Ingredienser - 16-20 stk
Cupcake
80 g smør, blødgjort
280 g sukker
200 g hvedemel
40 g kakao
1 spsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 store æg
1 1/2 dl mælk
1 d friskpresset appelsinsaft
Topping
4 dl piskefløde
6 spsk flormelis
2 dl græsk yoghurt 10%
Pynt
Chokoladestøv
Sukkerstang
Fremgangsmåde
Cupcake
Topping
Cupcake
80 g smør, blødgjort
280 g sukker
200 g hvedemel
40 g kakao
1 spsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 store æg
1 1/2 dl mælk
1 d friskpresset appelsinsaft
Topping
4 dl piskefløde
6 spsk flormelis
2 dl græsk yoghurt 10%
Pynt
Chokoladestøv
Sukkerstang
Fremgangsmåde
Cupcake
- Tænd ovnen på 170 grader.
- Læg papirforme i en muffinform.
- Rør smør, sukker, mel, kakao, bagepulver og salt sammen i en skål med en el-mikser på lav hastighed. Det skal ligne krummer.
- Rør æg, appelsinsaft og mælk sammen og hæld det langsomt i smørblandingen. Rør dejen på middel hastighed, til den er glat og ensartet.
- Del dejen ud i papirformene, så de er fyldt 2/3 op.
- Bag kagerne i ovnen i 18-20 minutter, til der ikke hænger noget ved, når du stikker en tandstik deri.
- Når kagerne er færdigbagte tager du dem ud og lader dem køle på en bagerist.
Topping
- Pisk fløden til den danner små toppe.
- Tilsæt flormelis og pisk indtil det er jævnt fordelt.
- Pisk græsk yoghurt i.
- Sprøjtes på cupcakene med en sprøjtepose.
- Drys chokoladestøv på og læg en sukkerstang på.
Kommentarer
Send en kommentar