Jule-cupcakes med appelsin

Ingredienser - 16-20 stk
Cupcake
80 g smør, blødgjort
280 g sukker
200 g hvedemel
40 g kakao
1 spsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 store æg
1 1/2 dl mælk
1 d friskpresset appelsinsaft

Topping
4 dl piskefløde
6 spsk flormelis
2 dl græsk yoghurt 10%

Pynt
Chokoladestøv
Sukkerstang

Fremgangsmåde
Cupcake
  1. Tænd ovnen på 170 grader.
  2. Læg papirforme i en muffinform.
  3. Rør smør, sukker, mel, kakao, bagepulver og salt sammen i en skål med en el-mikser på lav hastighed. Det skal ligne krummer.
  4. Rør æg, appelsinsaft og mælk sammen og hæld det langsomt i smørblandingen. Rør dejen på middel hastighed, til den er glat og ensartet.
  5. Del dejen ud i papirformene, så de er fyldt 2/3 op.
  6. Bag kagerne i ovnen i 18-20 minutter, til der ikke hænger noget ved, når du stikker en tandstik deri.
  7. Når kagerne er færdigbagte tager du dem ud og lader dem køle på en bagerist.

Topping
  1. Pisk fløden til den danner små toppe.
  2. Tilsæt flormelis og pisk indtil det er jævnt fordelt.
  3. Pisk græsk yoghurt i.
  4. Sprøjtes på cupcakene med en sprøjtepose.
  5. Drys chokoladestøv på og læg en sukkerstang på.

Kommentarer

Populære opslag