Hjemmelavede fyldte chokolader

Ingredienser
Mørk smeltechokolade

Fyld
1 dåse kondenseret mælk
1 spsk kanel
Nougat
Marcipan

Fremgangsmåde

  1. Smelt 1/3 af chokoladen over et vandbad. Chokoladen må skal komme op på en temperatur på 44-46 grader - og den må ikke komme over 48 grader!
  2. Tag chokoladen af varmen og kom den resterende chokolade i lidt af gangen, indtil chokoladens temperatur er på under 34 grader.
  3. Hæld chokoladen over en chokoladeform til den er helt fyldt.
  4. Bank forsigtigt chokoladeformen med chokoladen ned i bordet, så lufthullerne fyldes med chokolade.
  5. Vend bunden i vejret på chokoladeformen, så den overflødige chokolade kan rende ud.
  6. Lad chokoladen stivne.
  7. Når chokoladen er stiv kommes fyld i og derefter tempereres en ny omgang chokolade, som hældes ovenpå.
  8. Den overflødige chokolade skrabes forsigtigt af med en palet eller lignende.
  9. Lad igen chokoladen stivne
Fyld
- Karamel
  1. Kog en dåse kondenseret mælk (i dåsen) i en gryde i 3 timer.
  2. Stil dåsen med den kogte kondenseret mælk (karamellen) til afkøling natten over
    OBS!! Åben ikke dåsen før, da den vil "eksplodere"
  3. Kom karamellen ned i en sprøjtepose og sprøjt det ned i chokoladerne.
    OBS! Lad 2-3 mm være uden fyld.
- Kanelkaramel
  1. Lav karamel som ovenstående.
  2. Kom 1 spsk kanel i ½ dåse.
  3. Kom karamellen ned i en sprøjtepose og sprøjt det ned i chokoladerne.
    OBS! Lad 2-3 mm være uden fyld.
- Nougat
  1. Smelt nougat over vandbad.
  2. Kom nougat ned i en sprøjtepose og sprøjt det ned i chokoladen.
    OBS! Lad 2-3 mm være uden fyld.
- Marcipan
  1. Kom stykker af marcipan ned i chokoladerne, og lad 2-3 mm være uden fyld.
    Hvis marcipanen ikke er blød nok, bland evt. lidt kaffe i.

Kommentarer

Populære opslag