Hjemmelavede fyldte chokolader
Ingredienser
Mørk smeltechokolade
Fyld
1 dåse kondenseret mælk
1 spsk kanel
Nougat
Marcipan
Fremgangsmåde
Mørk smeltechokolade
Fyld
1 dåse kondenseret mælk
1 spsk kanel
Nougat
Marcipan
Fremgangsmåde
- Smelt 1/3 af chokoladen over et vandbad. Chokoladen må skal komme op på en temperatur på 44-46 grader - og den må ikke komme over 48 grader!
- Tag chokoladen af varmen og kom den resterende chokolade i lidt af gangen, indtil chokoladens temperatur er på under 34 grader.
- Hæld chokoladen over en chokoladeform til den er helt fyldt.
- Bank forsigtigt chokoladeformen med chokoladen ned i bordet, så lufthullerne fyldes med chokolade.
- Vend bunden i vejret på chokoladeformen, så den overflødige chokolade kan rende ud.
- Lad chokoladen stivne.
- Når chokoladen er stiv kommes fyld i og derefter tempereres en ny omgang chokolade, som hældes ovenpå.
- Den overflødige chokolade skrabes forsigtigt af med en palet eller lignende.
- Lad igen chokoladen stivne
Fyld
- Karamel
- Kog en dåse kondenseret mælk (i dåsen) i en gryde i 3 timer.
- Stil dåsen med den kogte kondenseret mælk (karamellen) til afkøling natten over
OBS!! Åben ikke dåsen før, da den vil "eksplodere" - Kom karamellen ned i en sprøjtepose og sprøjt det ned i chokoladerne.
OBS! Lad 2-3 mm være uden fyld.
- Kanelkaramel
- Lav karamel som ovenstående.
- Kom 1 spsk kanel i ½ dåse.
- Kom karamellen ned i en sprøjtepose og sprøjt det ned i chokoladerne.
OBS! Lad 2-3 mm være uden fyld.
- Nougat
- Smelt nougat over vandbad.
- Kom nougat ned i en sprøjtepose og sprøjt det ned i chokoladen.
OBS! Lad 2-3 mm være uden fyld.
- Kom stykker af marcipan ned i chokoladerne, og lad 2-3 mm være uden fyld.
Hvis marcipanen ikke er blød nok, bland evt. lidt kaffe i.
Kommentarer
Send en kommentar