Stikkelsbærtrifli med hasselnøddekrokant

Ingredienser
Stikkelsbærgrød
ca. 1 kg stikkelsbær
ca. 1 dl vand
1 vaniljestang
sukker
kartoffelmel

Kagecreme
4 æg
4 spsk. sukker
2 spsk. maizena
5 dl sødmælk
1 tsk. vaniljesukker

Hasselnøddekrokant
100 g sukker
200 hasselnødder

½ l piskefløde

Fremgangsmåde
Stikkelsbærgrød
  1. Stikkelsbær, vand og sukker koges sammen i en gryde. OBS. der er stor forskel på hvor syrlig man kan lide sin stikkelsbærgrød - derfor smag til hen ad vejen.
  2. Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud. 
  3. Mas kornene med lidt sukker, så kornene skilles ad.
  4. Tilsæt vaniljekorn og den tomme vaniljestang til stikkelsbærgrøden, og lad det koge med.
  5. Når størstedelen af stikkelsbærrene er kogt ud, slukkes blusset.
  6. Lidt kartoffelmel røres op med vand og grøden jævnes. OBS. kartoffelmel må ikke koge!
  7. Smag grøden til med sukker inden den sættes til afkøling.
  8. Drys overfladen med sukker, så den ikke trækker skind.
Kagecreme
  1. Æggeblommer, sukker og maizena røres sammen i en gryde til en klumpfri jævning.
  2. Mælken tilsættes og cremen koges op under omrøring, til den begynder at tykne.
  3. Cremen koger et par minutter under omrøring.
  4. Gryden tages af blusset og vaniljesukkeret tilsættes.
  5. Kagecremen sættes til afkøling.
  6. Drys overfladen med sukker, så den ikke trækker skind.
Hasselnøddekrokant
  1. Rist hasselnødderne i et ildfast fad i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. 
  2. Afkøl nødderne. Afskal de kolde hasselnødder ved at nuldre dem hårdt mellem håndfladerne. 
  3. Smelt sukkeret til gylden karamel i en høj pande. 
  4. Vend de afskallede hasselnødder i den varme karamel og rist karamellen et par minutter. 
  5. Hæld nøddekrokanten ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af.
  6. Blend den afkølede nøddekrokant til fin rasp i en foodprocessor.
    Man kan også komme nøddekrokanten i en kraftig plastikpose og knuse den til rasp med en kagerulle.
Anretning
  1. Start med et lag æblegrød (hvis det er i portionsglas, er det en fordel at bruge en sprøjtepose)
  2. Drys derefter et lag nøddekrokant på.  
  3. Kom kagecremen i en sprøjtepose, så cremen bliver jævnt fordelt rundt i kanten.
  4. Derefter igen et lag æblegrød osv.osv. - jo flere lag jo flottere ser det ud.
  5. Pynt til sidst med flødeskum.

Kommentarer

Populære opslag