Stikkelsbærtrifli med hasselnøddekrokant
Stikkelsbærgrød
ca. 1 kg stikkelsbær
ca. 1 dl vand
1 vaniljestang
sukker
kartoffelmel
Kagecreme
4 æg
4 spsk. sukker
2 spsk. maizena
5 dl sødmælk
1 tsk. vaniljesukker
Hasselnøddekrokant
100 g sukker
200 hasselnødder
½ l piskefløde
Fremgangsmåde
Stikkelsbærgrød
- Stikkelsbær, vand og sukker koges sammen i en gryde. OBS. der er stor forskel på hvor syrlig man kan lide sin stikkelsbærgrød - derfor smag til hen ad vejen.
- Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud.
- Mas kornene med lidt sukker, så kornene skilles ad.
- Tilsæt vaniljekorn og den tomme vaniljestang til stikkelsbærgrøden, og lad det koge med.
- Når størstedelen af stikkelsbærrene er kogt ud, slukkes blusset.
- Lidt kartoffelmel røres op med vand og grøden jævnes. OBS. kartoffelmel må ikke koge!
- Smag grøden til med sukker inden den sættes til afkøling.
- Drys overfladen med sukker, så den ikke trækker skind.
- Æggeblommer, sukker og maizena røres sammen i en gryde til en klumpfri jævning.
- Mælken tilsættes og cremen koges op under omrøring, til den begynder at tykne.
- Cremen koger et par minutter under omrøring.
- Gryden tages af blusset og vaniljesukkeret tilsættes.
- Kagecremen sættes til afkøling.
- Drys overfladen med sukker, så den ikke trækker skind.
- Rist hasselnødderne i et ildfast fad i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
- Afkøl nødderne. Afskal de kolde hasselnødder ved at nuldre dem hårdt mellem håndfladerne.
- Smelt sukkeret til gylden karamel i en høj pande.
- Vend de afskallede hasselnødder i den varme karamel og rist karamellen et par minutter.
- Hæld nøddekrokanten ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af.
- Blend den afkølede nøddekrokant til fin rasp i en foodprocessor.
Man kan også komme nøddekrokanten i en kraftig plastikpose og knuse den til rasp med en kagerulle.
- Start med et lag æblegrød (hvis det er i portionsglas, er det en fordel at bruge en sprøjtepose)
- Drys derefter et lag nøddekrokant på.
- Kom kagecremen i en sprøjtepose, så cremen bliver jævnt fordelt rundt i kanten.
- Derefter igen et lag æblegrød osv.osv. - jo flere lag jo flottere ser det ud.
- Pynt til sidst med flødeskum.
Kommentarer
Send en kommentar