Lakridskage med hvid chokolademousse



Ingredienser
Bund
250 g mælkechokolade
250 g smør
150 g rørsukker
1 vaniljestang
6 æg
1 spsk lakridspulver
100 g mel
1 tsk bagepulver

Brombærgelé

200 g brombær (kan erstattes med anden frugt/bær efter lyst)
150 g rørsukker
Saft af en citron
1 stjerneanis
5 blade husblas

Hvid choko/lakrids-mousse
5 dl piskefløde
200 g hvid chokolade
100 g rørsukker
1 spsk lakridspulver
2,5 blade husblas

Fremgangsmåde
Mousse
  1. Fløde, sukker og lakridspulver koges op.
  2. Den hvide chokolade hakkes fint.
  3. Chokoladen og den udblødte husblas røres i flødeblandingen.
  4. Moussen sættes til afkøling i køleskab, til den er helt kold.
Bund
  1. Smelt smørret og rør chokoladen ud i det varme smør, til det er helt smeltet.
  2. Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud.
  3. Mas kornene med lidt af rørsukkeret, så kornene skilles ad.
  4. Pisk æg, lakridspulver, sukker samt vanilje til det er let og luftigt.
  5. Vend mel og bagepulver i æggemassen.
  6. Til sidst tilsættes chokolademassen til æggemassen.
  7. Bunden bages i en bradepande - på ca. 20 x 30 cm med bagepapir - i ca. 25 min ved 180 grader.
  8. For at være sikker på, at bunden er færdig stikkes en kødnål i. Hvis der ikke hænger dej fast på nålen, er bunden færdig.
Gele
  1. Husblassen lægges til udblødning i koldt vand.
  2. Bær, sukker, citron og stjerneanis koges op.
  3. Den udblødte husblas røres i den varme masse.
Anretning
  1. Fordel den let afkølede brombærgelé ud over bunden, og sæt i fryseren min. 1 time.
  2. Pisk moussen op.
    OBS! Pas på moussen ikke piskes for meget, da den let skiller.
  3. Smør den piskede mousse ovenpå geléen, brug en palet - der er lunet under den varme hane - til at glatte moussen jævnt ud. Sættes på frys igen.
  4. Skæres i kvadrater med varm kniv, mens kagen er let-frossen. Husk at tørre kniven af efter hvert snit, så moussen ikke bliver farvet.
Brombærkaviar (forslag til pynt)
3 bl. husblas
2 dl smagsneutral olie
100 g brombær
1/4 dl vand
40 g sukker
engangssprøjte af plastik (fås på apoteket)
  1. Sæt et glas med olien i fryseren i minimum 20 minutter.
  2. Læg husblassen til udblødning i koldt vand.
  3. Kog brombær, sukker og vand i ca. 10 minutter.
  4. Si brombærrene fra og tilsæt den udblødte husblas til brombærsaften.
  5. Tag olien op af fryseren og sug brombærsaft op i plastiksprøjten.
  6. Dryp stille og roligt små dråber saft ned i den kolde olie.
  7. Stil glasset med brombærkaviar i køleskaber, til det skal bruges.

Kommentarer

Populære opslag