Lakridskage med hvid chokolademousse
Ingredienser
Bund
250 g mælkechokolade
250 g smør
150 g rørsukker
1 vaniljestang
6 æg
1 spsk lakridspulver
100 g mel
1 tsk bagepulver
Brombærgelé
200 g brombær (kan erstattes med anden frugt/bær efter lyst)
150 g rørsukker
Saft af en citron
1 stjerneanis
5 blade husblas
Hvid choko/lakrids-mousse
5 dl piskefløde
200 g hvid chokolade
100 g rørsukker
1 spsk lakridspulver
2,5 blade husblas
Fremgangsmåde
Mousse
- Fløde, sukker og lakridspulver koges op.
- Den hvide chokolade hakkes fint.
- Chokoladen og den udblødte husblas røres i flødeblandingen.
- Moussen sættes til afkøling i køleskab, til den er helt kold.
- Smelt smørret og rør chokoladen ud i det varme smør, til det er helt smeltet.
- Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud.
- Mas kornene med lidt af rørsukkeret, så kornene skilles ad.
- Pisk æg, lakridspulver, sukker samt vanilje til det er let og luftigt.
- Vend mel og bagepulver i æggemassen.
- Til sidst tilsættes chokolademassen til æggemassen.
- Bunden bages i en bradepande - på ca. 20 x 30 cm med bagepapir - i ca. 25 min ved 180 grader.
- For at være sikker på, at bunden er færdig stikkes en kødnål i. Hvis der ikke hænger dej fast på nålen, er bunden færdig.
- Husblassen lægges til udblødning i koldt vand.
- Bær, sukker, citron og stjerneanis koges op.
- Den udblødte husblas røres i den varme masse.
- Fordel den let afkølede brombærgelé ud over bunden, og sæt i fryseren min. 1 time.
- Pisk moussen op.
OBS! Pas på moussen ikke piskes for meget, da den let skiller. - Smør den piskede mousse ovenpå geléen, brug en palet - der er lunet under den varme hane - til at glatte moussen jævnt ud. Sættes på frys igen.
- Skæres i kvadrater med varm kniv, mens kagen er let-frossen. Husk at tørre kniven af efter hvert snit, så moussen ikke bliver farvet.
3 bl. husblas
2 dl smagsneutral olie
100 g brombær
1/4 dl vand
40 g sukker
engangssprøjte af plastik (fås på apoteket)
- Sæt et glas med olien i fryseren i minimum 20 minutter.
- Læg husblassen til udblødning i koldt vand.
- Kog brombær, sukker og vand i ca. 10 minutter.
- Si brombærrene fra og tilsæt den udblødte husblas til brombærsaften.
- Tag olien op af fryseren og sug brombærsaft op i plastiksprøjten.
- Dryp stille og roligt små dråber saft ned i den kolde olie.
- Stil glasset med brombærkaviar i køleskaber, til det skal bruges.
Kommentarer
Send en kommentar