Æblesnitter

Ingredienser
Linsedej
250 g smør
100 g flormelis
1 stang vanilje
1 æggeblomme
350 g mel

Makronmasse
400 g sukker
200 g marcipan
3-4 æggehvider

Æblegrød

Fremgangsmåde
Linsedej
  1. Vaniljestangen flækkes på langs, og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
  2. Vaniljekornene mases sammen med lidt af flormelissen, til kornene skilles ad. 
  3. Rør smørret blødt, og tilsæt flormelis og vanilje.
  4. Æggeblommen og mel røres i og dejen samles hurtigt. 
  5. Lad det hvile i køleskabet i 1 time. 
  6. Mens linsedejen er i køleskabet laves makronmassen. 
  7. Rul linsedejen ud på bagepapir i 3 mm. tykkelse og i en firkant, der passer til en bageplade.
  8. Prik linsedejen med en gaffel, og bag den ved 200 grader i ca. 10 minutter.
  9. Kom makronmassen i en sprøjtepose uden tylle.
  10. Når linsedejen tages ud af ovnen, sprøjtes makronmassen  hele vejen rundt i kanten.
  11. Æblegrøden lægges i et 0,5 cm tykt lag ovenpå dejen med makronmassen som mur rundt i kanten.
  12. Den resterende makronmasse sprøjtes i skrå striber på kryds og tværs af kagen. 
  13. Bages ved 180 grader i ca. 20 minutter, til makronmassen er gyldenbrun. 
  14. Når kagen er taget ud af ovnen, skal den straks skæres i passende stykker. 
Makronmasse
Bland sukker og marcipan, tilsæt æggehvide til massen har en sprøjte-klar konsistens.

Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag