Chokoladekage med citroncreme

Ingredienser
Bunde
200 g rørsukker
150 g brun farin
3 æg
125 g smeltet smør
300 g hvedemel
75 g kakao
3 tsk bagepulver
3 dl kaffe
Citroncreme
4 dl piskefløde
6 spsk flormelis
2 dl græsk yoghurt 10%
Saft og skal fra 1 citron
Cream cheese frosting med kakao
50 g smør
250 g flormelis
200 g flødeost naturel
5 tsk kakao
Fremgangsmåde
Bunde

  1. Rørsukker, brun farin, æg og smeltet smør kommes i en skål og piskes sammen.
  2. Mel, kakao og bagepulver røres i. Pisk til dejen er ensartet.
  3. Kom kaffen i og pisk ved lav hastighed.
  4. Fordel dejen i to springforme på 20 cm. i diameter, som har bagepapir i bunden og siderne er smurt med smør.
  5. Bundene bages i ovnen ved 180 grader i 30-35 minutter. Vær sikker på at bundene er færdigbagte ved at stikke en tandstik i dem.
  6. Lad bundene køle ned i min. 10 minutter inden de tages ud af formene og lægges på en rist til afkøling.
  7. Mens bundene køler laves citroncremen. 
 Citroncreme
  1. Pisk fløden til den danner små toppe.
  2. Tilsæt flormelis samt citronskal og pisk indtil det er jævnt fordelt.
  3. Pisk græsk yoghurt i og smag til med citronsaft.
  4. Sættes på køl indtil den skal bruges. 
  5. Når bundene er kolde, lægges de sammen med citroncreme imellem, og det resterende smørres på toppen.
Cream cheese frosting med kakao
  1. Rør stuetempereret smør sammen med flormelis med en el-mixer eller røremaskine, der kører på lav hastighed.
  2. Når blandingen er grynet men uden klumper tilsættes flødeosten, mens der stadig køres på lav hastighed. 
  3. Når frostingen er glat tilsættes kakao - der fortsættes på lav hastighed indtil al kakao er optaget i frostingen, derefter skrues der op til middel hastighed, indtil frostingen er let og luftig.
  4. Fordel frostingen på siden af kagen.

Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag