Æblekanelcupcakes med kaneltopping
Ingredienser - 20 stk
Cupcakes
255 g fuldkornshvedemel
210 g hvedemel
4,5 tsk bagepulver
1,5 tsk salt
3 tsk kanel
220 g rørsukker
3 æbler, udkernede
3,75 dl mælk
3 æg, pisket
12 spsk smeltet smør
Kaneltopping
4 dl piskefløde
6 spsk flormelis
2 dl græsk yoghurt 10%
Kanel
Fremgangsmåde
Cupcakes
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Skær æblerne i små tern.
- Sigt begge meltyper, bagepulver, salt og kanel ned i en stor skål.
- Rør sukker og hakkede æbler i.
- Bland mælk, æg og smør i en anden skål, og hæld dem ned til de tørre ingredienser og rør forsigtigt til det lige netop er blandet.
- Fordel dejen i muffinformene og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, eller indtil de er hævede og gyldne.
- Tag cupcakene ud og sæt dem til afkøling.
- Pisk fløden til den danner små toppe.
- Tilsæt flormelis samt 1 tsk kanel og pisk indtil det er jævnt fordelt.
- Pisk græsk yoghurt i og smag til med kanel.
- Sættes på køl indtil den skal bruges.
Kommentarer
Send en kommentar