Æblekanelcupcakes med kaneltopping


Ingredienser - 20 stk
Cupcakes
255 g fuldkornshvedemel
210 g hvedemel
4,5 tsk bagepulver
1,5 tsk salt
3 tsk kanel
220 g rørsukker
3 æbler, udkernede
3,75 dl mælk
3 æg, pisket
12 spsk smeltet smør

Kaneltopping
4 dl piskefløde
6 spsk flormelis
2 dl græsk yoghurt 10%
Kanel

Fremgangsmåde
Cupcakes
  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  2. Skær æblerne i små tern.
  3. Sigt begge meltyper, bagepulver, salt og kanel ned i en stor skål.
  4. Rør sukker og hakkede æbler i.
  5. Bland mælk, æg og smør i en anden skål, og hæld dem ned til de tørre ingredienser og rør forsigtigt til det lige netop er blandet.
  6. Fordel dejen i muffinformene og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, eller indtil de er hævede og gyldne.
  7. Tag cupcakene ud og sæt dem til afkøling. 
Kaneltopping
  1. Pisk fløden til den danner små toppe.
  2. Tilsæt flormelis samt 1 tsk kanel og pisk indtil det er jævnt fordelt.
  3. Pisk græsk yoghurt i og smag til med kanel.
  4. Sættes på køl indtil den skal bruges.

Kommentarer

Populære opslag