Solbærlagkage med kakaoglaze
Ingredienser
Solbærfromage
2,5 dl piskefløde
150 g solbær (OBS! solbærrene kan skiftes ud med andre bær)
1,5 dl pasteuriseret æggehvide
120 g sukker
4 blade husblas
Brune bunde
5 æg
150 g sukker
72 g hvedemel
72 g kartoffelmel
20 g kakao
1 1/4 tsk hjortetakssalt
Kakaoglaze
6 bl. husblas
150 g glukosesirup
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g hvid chokolade
15 g kakao
Fremgangsmåde
Brune bunde
- Æg og sukker piskes tykt og hvidt (tager ca. 5-10 min.)
- Hvedemel, kartoffelmel, kakao og hjortetakssalt sigtes og vendes i æggemassen.
- Dejen bredes ud på bagepapir i to cirkler på henholdsvis 26 cm i diameter og 22 cm.
- Bundene bages i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter og vendes derefter ud på sukkerdrysset bagepapir.
- Når bundene er kolde, skæres en bund som passer til en 23 cm springform samt en bund på 20 cm til midt i kagen.
- Den nederste bund til lagkagen, lægges i springformen, og der sættes kageplast op lang siderne af formen.
Solbærfromage
- Ved benyttelse af frosne bær, start med at give dem et opkog.
- Blend bærrene.
- Når de blendede bær er kolde, piskes fløden og solbærrene vendes i.
- Husblassen udblødes og smeltes, hvorefter det vendes i solbærskummet.
- Til sidst piskes æggehviderne stive med sukkeret og vendes i.
- Hæld halvdelen af fromagen over lagkagebunden i springformen og stil den i fryseren i ca. ½ time.
- Lad resten af fromagen stå på køkkenbordet og rør i den af og til, så den ikke sætter sig.
- Efter ½ time tages springformen ud af fryseren og den lille bund lægges forsigtigt ovenpå fromagen.
- Hæld resten af fromagen ovenpå og sæt kagen i fryseren i minimum 4 timer.
Kakaoglaze (skal først laves når kagen har været i fryseren)
- Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand.
- Kog vand, kakao, hvidt sukker og glucosesirup op, så alt sukkeret er smeltet.
- Sluk for varmen og rør kondendseret mælk i sukkerblandingen.
- Tag blandingen af komfuret og rør den opblødte husblas i, mens væsken er varm.
- Hak den hvide chokolade og kom den i et litermål.
- Hæld forsigtigt sukkerblandingen over chokoladen.
- Tag en stavblender og hæld litermålet på skrå. Før forsigtigt stavblenderen ned i væsken langs litermålets kant, for ikke at iblande luft.
- Blend uden at løfte stavblenderen over væskeoverfladen.
- Når massen er ensartet er den klar.
- Er der luftbobler i kanten af væsken fjernes de.
Pyntning af kagen
- Tag kagen ud af springformen, tag kageplasten af og sæt den på en rist over en bradepande.
- Når glazen er kølet til 35 grader hældes den langsomt over kagen.
- Når glazen er stivnet, kan kagen pyntes.
Kommentarer
Send en kommentar