Solbærlagkage med kakaoglaze


Ingredienser
Solbærfromage
2,5 dl piskefløde
150 g solbær (OBS! solbærrene kan skiftes ud med andre bær)
1,5 dl pasteuriseret æggehvide
120 g sukker
4 blade husblas

Brune bunde
5 æg
150 g sukker
72 g hvedemel
72 g kartoffelmel
20 g kakao
1 1/4 tsk hjortetakssalt

Kakaoglaze
6 bl. husblas
150 g glukosesirup
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g hvid chokolade
15 g kakao

Fremgangsmåde
Brune bunde

  1. Æg og sukker piskes tykt og hvidt (tager ca. 5-10 min.)
  2. Hvedemel, kartoffelmel, kakao og hjortetakssalt sigtes og vendes i æggemassen.
  3. Dejen bredes ud på bagepapir i to cirkler på henholdsvis 26 cm i diameter og 22 cm. 
  4. Bundene bages i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter og vendes derefter ud på sukkerdrysset bagepapir. 
  5. Når bundene er kolde, skæres en bund som passer til en 23 cm springform samt en bund på 20 cm til midt i kagen.
  6. Den nederste bund til lagkagen, lægges i springformen, og der sættes kageplast op lang siderne af formen.

Solbærfromage
  1. Ved benyttelse af frosne bær, start med at give dem et opkog. 
  2. Blend bærrene.
  3. Når de blendede bær er kolde, piskes fløden og solbærrene vendes i. 
  4. Husblassen udblødes og smeltes, hvorefter det vendes i solbærskummet. 
  5. Til sidst piskes æggehviderne stive med sukkeret og vendes i. 
  6. Hæld halvdelen af fromagen over lagkagebunden i springformen og stil den i fryseren i ca. ½ time.
  7. Lad resten af fromagen stå på køkkenbordet og rør i den af og til, så den ikke sætter sig.
  8. Efter ½ time tages springformen ud af fryseren og den lille bund lægges forsigtigt ovenpå fromagen.
  9. Hæld resten af fromagen ovenpå og sæt kagen i fryseren i minimum 4 timer.
Kakaoglaze (skal først laves når kagen har været i fryseren)
  1. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand.
  2. Kog vand, kakao, hvidt sukker og glucosesirup op, så alt sukkeret er smeltet.
  3. Sluk for varmen og rør kondendseret mælk i sukkerblandingen.
  4. Tag blandingen af komfuret og rør den opblødte husblas i, mens væsken er varm.
  5. Hak den hvide chokolade og kom den i et litermål.
  6. Hæld forsigtigt sukkerblandingen over chokoladen.
  7. Tag en stavblender og hæld litermålet på skrå. Før forsigtigt stavblenderen ned i væsken langs litermålets kant, for ikke at iblande luft.
  8. Blend uden at løfte stavblenderen over væskeoverfladen.
  9. Når massen er ensartet er den klar.
  10. Er der luftbobler i kanten af væsken fjernes de.
Pyntning af kagen
  1. Tag kagen ud af springformen, tag kageplasten af og sæt den på en rist over en bradepande.
  2. Når glazen er kølet til 35 grader hældes den langsomt over kagen.
  3. Når glazen er stivnet, kan kagen pyntes.

Kommentarer

Populære opslag